x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Săptămâna Mediului Tău"

"Săptămâna Mediului Tău"

de Alexandru Nastase    |    02 Iun 2009   •   00:00

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a participat luni în Piaţa Constituţiei la manifestarea "Copiii sunt împreună pentru natură". Evenimentul a marcat începutul campaniei "Săptămâna Mediului Tău", care se desfăşoară sub patronajul Ministerului Mediului, în perioada 1-6 iunie 2009, la nivel naţional.



Împreună cu elevi ai şcolilor din Bucureşti şi ai Liceului Nicolae Tonitza, ministrul Mediului a desenat un arbore uriaş, cu cretă colorată, pe asfaltul din faţa Palatului Parlamentului, ca un simbol al protecţiei mediului.

 Ministrul le-a explicat copiilor mecanismele după care funcţionează programul "Rabla" şi principiile taxei de mediu. "Cine poluează plăteşte! Aşa se întâmplă în întreaga Europă", a spus Nemirschi.

La finalul acţiunii, ministrul i-a îndemnat pe participanţi să nu plece acasă fără să ecologizeze Piaţa Constituţiei. Nemirschi le-a cerut elevilor să transmită mai departe mesajul că un mediu curat este vital nu numai pentru ei, ci şi pentru generaţiile viitoare.

Campania "Săptămâna Mediului Tău" continuă marţi, 2 iunie, cu o dezbatere pe care ministrul Mediului o va avea cu reprezentanţii ONG-urilor din domeniu.

Miercuri, Nicolae Nemirschi se va întâlni cu reprezentanţii patronatelor şi ai institutelor de cercetare, iar joi va participa la acţiunea de ecologizare a zonei Lacul Morii, din Sectorul 6 al Capitalei. Vineri va avea loc la Palatul Parlamentului Gala Excelenţei de mediu. Regatta Mediului, care se va desfăşura sâmbătă, la Mangalia, va încheia "Săptămâna Mediului Tău".

×
Subiecte în articol: verde! mediului