x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şapte angajaţi ai Romgaz, reţinuţi în dosarul furtului de motorină, vor fi prezentaţi Judecătoriei cu propunere de arestare preventivă

Şapte angajaţi ai Romgaz, reţinuţi în dosarul furtului de motorină, vor fi prezentaţi Judecătoriei cu propunere de arestare preventivă

24 Noi 2015   •   13:36
Şapte angajaţi ai Romgaz, reţinuţi în dosarul furtului de motorină, vor fi prezentaţi Judecătoriei cu propunere de arestare preventivă

Şapte persoane reţinute luni într-un dosar privind furt de motorină de la o companie vor fi prezentate marţi Judecătoriei Mediaş cu propunere de arestare preventivă, potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu.

"Şapte persoane au fost reţinute ieri pentru 24 de ore în dosarul instrumentat de poliţiştii medieşeni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş privind infracţiuni de delapidare, respectiv delapidare în forma continuată. În continuarea cercetărilor efectuate ieri, în urma audierilor efectuate s-au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a şapte persoane, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate Judecătoriei Mediaş cu propunere de arestare preventivă. Cercetările în acest dosar continuă", se arată într-un comunicat remis marţi, AGERPRES, de către IPJ Sibiu.

Poliţiştii au făcut luni percheziţii la 22 de angajaţi ai Romgaz, bănuiţi că au furat motorina pe care o aveau în gestiune. Poliţiştii susţin că, din luna iunie, mai mulţi angajaţi au furat şi vândut motorină de la această societate.

"În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi aproximativ 500 de litri de motorină. În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada iunie - noiembrie a.c., cei în cauză, angajaţi ai unei societăţi, şi-ar fi însuşit şi ar fi comercializat cantităţi de combustibil pe care le aveau în gestiune. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională urmează a fi stabilit în urma administrării probatoriului", precizează reprezentanţii IPJ Sibiu, într-un comunicat de presă.

Compania Romgaz susţine că va lua "măsuri ferme" dacă se confirmă că angajaţii cercetaţi de poliţişti au furat motorină.

Conducerea Sucursalei de Intervenţii şi Operaţii Speciale la Sondă (SIRCOSS) a pus deja la dispoziţia investigatorilor toate documentele cerute.

"Ancheta privind posibile fapte de delapidare şi complicitate la delapidare de motorină se află în desfăşurare, iar conducerea Sucursalei de Intervenţii şi Operaţii Speciale la Sondă (SIRCOSS ) pune la dispoziţia instituţiilor abilitate toate documentele solicitate în vederea derulării investigaţiilor. Aşteptăm concluziile anchetei în ceea ce priveşte angajaţii sucursalei, urmând să luăm măsuri ferme în situaţia în care se va dovedi vinovăţia acestora", a comunicat luni, AGERPRES, Biroul de presă al Romgaz.

×
Subiecte în articol: romgaz furt de motorina