x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Săracii îşi vor putea plăti amenzile în rate

Săracii îşi vor putea plăti amenzile în rate

18 Dec 2012   •   19:30
Săracii îşi vor putea plăti amenzile în rate

Persoanele fizice trebuie să achite amenzile în maximum trei luni de la hotărârea de condamnare definitivă, judecătorul delegat putând dispune plata în rate pe o perioadă care nu poate depăşi doi ani sau muncă în folosul comunităţii, dacă nu dispun de posibilităţi financiare pentru plata integrală.

În cazul persoanelor juridice, neachitarea amenzii conduce la executare silită.

Prevederile sunt incluse într-un proiect de lege privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal care a fost adoptat marţi de Guvern.

Actul normativ reconfigurează cadrul general privind executarea pedepselor neprivative de libertate în situaţia în care sistemul penal român a suferit schimbări prin adoptarea noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală. ativitatea de punere în executare a sancţiunilor neprivative de libertate este plasată, în cea mai mare parte, sub autoritatea judecătorului delegat cu executarea.

Proiectul de lege introduce şi măsura de amânare a aplicării pedepsei, reglementează suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, eliberarea condiţionată şi punerea în executare a măsurilor educative neprivative de libertate, ca de exemplu stagiul de formare civică.

×
Subiecte în articol: amenzi rate saraci