x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şase pentru NASA!

Şase pentru NASA!

de Diana Scarlat    |    15 Iun 2008   •   00:00
Şase pentru NASA!

AJUTAŢI ● Fundaţia Dan Voiculescu a făcut posibilă deplasarea premianţilor la NASA
Şase este cea mai mare notă la patinaj. Dar nu vorbim nici despre patinaj, nici despre alt sport, ci despre copiii geniali ai României, care au ajuns la NASA!



AJUTAŢI ● Fundaţia Dan Voiculescu a făcut posibilă deplasarea premianţilor la NASA
Şase este cea mai mare notă la patinaj. Dar nu vorbim nici despre patinaj, nici despre alt sport, ci despre copiii geniali ai României, care au ajuns la NASA!

Au tremurat la gîndul că nu vor ajunge. Auzim mereu că nu sînt bani pentru talentele noastre. Costă prea mult. Speranţele celor şase genii care au fost premiate de NASA s-ar fi spulberat din cauza unei banale lipse de fonduri. Adela Ioana Căpîlnaşiu, Daiana Gabriela Toporău, Iren Reşit, Sevda Memet, Claudiu Ionuţ Cherciu şi Alexandru Ionuţ Băbeanu au cîştigat marele premiu la concursul internaţional organizat de NASA. Mai aveau nevoie de bani să ajungă în Statele Unite ale Americii pentru a-şi ridica premiul.

ÎN SPRIJINUL VALORILOR. Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României le-a sărit în ajutor, transformîndu-le visul în realitate: i-a trimis în Statele Unite ale Americii pe cei şase premianţi! Ieri, la ora patru dimineaţa, elevii au plecat în SUA de pe Aeroportul Henri Coandă, împreună cu profesorul coordonator Ion Băraru. Ajunşi acolo îşi vor ridica premiul şi vor vizita Centrul Spaţial NASA. Premianţii se vor întoarce în ţară la 22 iunie.

CEI MAI BUNI! Concursul "NASA Space Settlement Design Contest", la care au participat tineri din 11 ţări şi zece state SUA, a avut ca temă realizarea designului unei staţii spaţiale locuite permanent de oameni, un prim pas al acţiunii de colonizare a spaţiului. Cei şase copii din Constanţa, elevi ai Liceului "Mircea cel Bătrîn", sînt cîştigătorii marelui premiu! Cu proiectul "Dacia’s". Juriul, alcătuit din cercetători de la agenţia spaţială americană, a apreciat valoarea ştiinţifică a fiecărei lucrări, calitatea prezentării şi aspectele legate de grafica utilizată. Iar ai noştri sînt cei mai buni!

Original şi genial

"Dacia’s" a adus marele premiu NASA celor şase copii români din Constanţa. Ei au proiectat o staţie orbitală pe Lună, idee deosebit de apreciată de juriu atît pentru originalitate, cît şi pentru execuţie. Echipa de la Constanţa s-a remarcat şi prin faptul că a luat în considerare acele aspecte care au fost omise de ceilalţi participanţi la concurs, anume fenomenul de eclipsă de pe staţie. La proiectul care a adus în premieră un atelier de cercetare în cosmos, fiecare membru al echipei a contribuit cu experienţa şi cunoştinţele sale.

×
Subiecte în articol: observator nasa