x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şase persoane au murit în România din cauza frigului

Şase persoane au murit în România din cauza frigului

de Agerpres    |    30 Ian 2012   •   10:05

Ministerul Sanatatii transmite ca, in ultimele 24 de ore, s-au inregistrat inca patru decese cauzate de hipotermie severa in judetele Tulcea, Botosani, Neamt si Olt. De la avertizarea cod galben de ger emisa de meteorologi si pana in prezent, la nivel national, s-au inregistrat sase decese din cauza hipotermiei severe.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, numarul persoanelor fara adapost care au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale este in usoara crestere fata de ziua precedenta.

Astfel, in ultimele 24 de ore, ambulantele au transportat la nivel national, 241 de persoane fara adapost.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

In cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise, este recomandata folosirea mijloacelor de protectie adecvate - caciuli, manusi etc.

Este recomandat ca persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii in conditii de temperaturi scazute.

De asemenea, trebuie evitat consumul bauturilor alcoolice.

In aceasta perioada, trebuie sa se acorde o atentie speciala copiilor - evitarea situatiilor in care acestia sunt lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator.

Locuintele si spatiile inchise de locuit trebuie sa fie incalzite corespunzator si trebuie evitata utilizarea instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.

×