x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Satanist şi acum infractor!

Satanist şi acum infractor!

de Mara Raducanu    |    Violeta Fotache    |    07 Dec 2010   •   13:15
Satanist şi acum infractor!
141508-octav-ganea-mediafax.jpgAndrei Răzvan Plăcintă, fiul fostului ministru al Tineretului Sorina Plăcintă, a fost reţinut marţi pentru 24 de ore, de către procurorii bu­cu­reş­teni, fiind acuzat de tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri. Aces­ta a fost implicat luni seară într-un scandal public iscat în faţa unui ma­gazin de etnobotanice. Pro­curorii Par­chetului Capitalei au în­ce­put ur­mă­rirea penală împotriva lui An­drei Plăcintă pentru cinci in­frac­ţiuni: tentativă de omor, tâlhărie, dis­tru­gere, ultraj contra bunelor mo­ravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Totul a pornit de la o ceartă între iubiţi, tânărul de 20 de ani neacceptând uşor faptul că a fost părăsit.

Potrivit comunicatului Politiei, ca urmare a cercetărilor efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B., s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul P.A.R., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  tâlhărie, prevăzută de art. 211 alin. 1 şi 2 lit. b şi c C.p., loviri sau alte violenţe, prev. de art. 180 alin. 1 C.p., distrugere, prev. de art. 217 alin. 1 C.p., tentativă de omor calificat, prev de art. 20 rap la art. 174 -175 lit. i C.p., şi  ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice,  prev. de art. 321 alin. 1 C.p., cu aplic. disp.art. 33 lit. a C.p.,  constând în aceea că :

În seara zilei de 06 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D., a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil,  iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul  că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta.

 În momentul în care în apărarea părţii vătămate au intervenit martorul M.M. şi partea vătămată S.N., învinuitul, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai mult ori cu acesta pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi; în aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, partea vătămată S.N. a căzut în faţa acesteia, iar învinuitul,  prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste partea vătămată.

Prin derularea evenimentelor descrise, s-a produs o tulburare a ordinii şi liniştii publice, în zonă apărând mai multe persoane, care au încercat să-l oprească pe învinuit, una dintre acestea folosind un pistol cu gaze, cu care a tras mai multe focuri. Faţă de învinuit a fost luată măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore, măsura expirând la data de 08.12.2010.

Filmul altercaţiei, potrivit pur­tă­torului de cuvânt al Parchetului Ca­p­­­italei, procurorul Bogdan Staicu, ne arată că violenţele au fost maxime. „Incidentul s-a petrecut în jurul orei 19:00. Bărbatul de 20 de ani şi prietena lui şi-au dat întâlnire pe Strada Berzei, fiecare venind cu maşina personală. Fata s-a urcat în maşina lui, unde a avut loc o primă dispută. El i-a luat cu forţa telefonul mobil. Fata a coborât din autoturism şi el după ea. A lovit-o şi pe stradă. Ea a cerut ajutor. El s-a urcat cu picioarele pe maşina ei (un Volkswagen) şi a început să o lovească. Au fost mai multe persoane care au intervenit, nu se ştie încă dacă o cunoştea cineva pe fată. Primul care a intervenit a fost cel care a tras cu pistolul cu bile de cauciuc. Al doilea a fost cel care a fost călcat intenţionat cu maşina”, ne-a declarat procurorul Bogdan Staicu. Sursa citată ne-a precizat că, în momentul în care a fost împuşcat, tânărul se afla în propria maşină (un Renault Laguna) şi că atunci când au văzut că voia să plece mai mulţi trecători s-au adunat ciorchine pe maşina lui Plăcintă. Tânărul a fugit de la locul faptei, bărbatul accidentat fiind scos de sub maşină de martori. Andrei Plăcintă a suferit două plăgi superficiale, la antebraţ şi în zona toraco-abdominală, iar bărbatul accidentat cu maşina a fost operat la picior, ambii fiind externaţi marţi din spital. Andrei Plăcintă a dat prima declaraţie la spital. Ieri după-amiază, el a fost la Parchetul Capitalei, însoţit de mama lui şi de un avocat ales. „Vom stabili când va avea loc completarea declaraţiei.”

Cu puţin timp înainte de a lua drumul Parchetului, Sorina Plăcintă a emis un comunicat de presă, făcând câteva pre­cizări în legătură cu acest incident: „Andrei Răzvan este un tâ­năr responsabil de 20 de ani. În cazul în care vor fi de­mons­trate informaţiile prezentate pu­blic, el va răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat. Doar ancheta insti­­tu­ţiilor abilitate poate stabili dacă el a acţionat în legitimă apărare sau a co­mis o greşeală”.

Antecedente

Andrei Plăcintă nu este însă la primul incident. Tânărul Plăcintă a mai ajuns în atenţia presei, după ce a postat mai multe poze controversate pe internet. La numai 20 de ani, el ar putea ajun­ge după gratii, după ce a fost acu­zat că a profanat monumente. Chiar în timpul mandatului ma­mei sale, juniorul a postat pe in­ter­net poze în care simula să­ru­turi cu alţi bărbaţi, fotografii care tind să demonstreze că are înclinaţii homosexuale. În replică, So­rina Plăcintă spunea atunci: „Sunt mândră de fiul meu. (...) Co­pilul meu, adică bă­ia­tul meu, că deja are 19 ani, a crescut de la 13 ani prin ţări străine şi s-a descurcat de unul singur”. Presa a scris anul trecut şi despre apropierea acestuia de un cult religios acuzat de practici sataniste. Astfel, potrivit informaţiilor apărute, Andrei Plăcintă ar fi devenit la vârsta de 18 ani preot al „Primei Biserici Ateiste”, un cult care neagă existenţa lui Dumnezeu şi este considerat de unii preoţi ca fiind similar celor sataniste. De altfel, aces­ta nu a făcut un secret din orien­tarea sa religioasă. Dimpo­tri­vă, a postat pe internet poze în care urina pe o troiţă maramureşeană. Ca să fie mai explicit, lângă ea a lăsat şi un comentariu: „Asta fac eu cu Dumnezeu!”.          


×