x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Satul Francez, scos la licitaţie

Satul Francez, scos la licitaţie

de Monica Andrei Capatos    |    12 Iun 2009   •   00:00

Administrarea Clubului din Satul Francez din Capitală a fost scoasă ieri la licitaţiei de Administraţia Lacuri şi Parcuri, în urma expirării constractului cu SC Mamaia SA.



Interesate de afacere au fost patru firme: SC Trotter SRL, SC Twins Caffee SRL, SC Trei Rândunele SRL şi SC Accor Hotels SRL. Preţul de pornire al licitaţiei şi cel final a fost 20.736 euro/lună, fără TVA, reprezentând chirie lunară, câştigătoare a contractului fiind SC Twins Caffee SRL.

SC Mamaia SA, cea care a administrat "La Club" din Satul Francez, a avut cu ALPAB un contract de asociere controversat. La vremea respectivă, mai exact la 13.05.2005, înţelegerea s-a făcut între Virgil Cârstea, şeful parcurilor bucureştene şi finul său, Dan Lucian. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care Cârstea a fost demis de primarul Sorin Oprescu Oprescu.

Contractul a fost încredinţat societăţii fără să fi fost organizată vreo licitaţie. Contractul a fost prelungit în mod succesiv, prin acte adiţionale, de la 31.12.2005 până la 31.12.2008. Cele patru licitaţii organizate s-au soldat, graţie unei stranii coincidenţe, cu eşecuri. La fiecare dintre acestea, singura societate înscrisă în cursă a fost SC Mamaia SA, contractul nefiind atribuit, întrucât pentru validarea licitaţiei era nevoie de minimum doi competitori.

La cea de-a patra licitaţie, la data de 29.07.2006, când a apărut o a doua firmă, SC Eco Euro Clean SRL, SC Mamaia SA s-a retras în mod subit şi inexplicabil, motiv pentru care, încă o dată, licitaţia a fost anulată. Până la urmă, chiar Virgil Cârstea a ajuns director la SC Mamaia SA, ajutat de buna sa prietenă, Elena Udrea, ministrul Turismului.

×
Subiecte în articol: observator