x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scad temperaturile

Scad temperaturile

de Anca Ardeleanu    |    15 Oct 2008   •   00:00

Mercurul termometrelor va ajunge mâine şi vineri până la 25-26 de grade la orele amiezii. Sâmbătă regimul termic va suferi unele modificări.



Mercurul termometrelor va ajunge mâine şi vineri până la 25-26 de grade la orele amiezii. Sâmbătă regimul termic va suferi unele modificări.
Astfel vântul va avea unele intensificări, iar temperatura va scădea la nivelul întregii ţări. Se vor înregistra maxime cu până la 6-7 grade mai mici decât cele de vineri, uşor sub cele normale ale perioadei


Starea vremii - 15 octombrie 2008

COMENTARIU
În aspectul şi evoluţia vremii, nici ieri nu au fost modificări importante faţă de zilele precedente. Ceaţa a fost singurul fenomen, specific dealtfel anotimpului în care ne aflăm, în­de­o­sebi în orele dimineţii, pe arii destul de extinse în Transilvania şi mai pu­ţin în Câmpia Română, Podişul Mol­do­vei şi al Dobrogei, dar şi în Maramureş. Şi astăzi, după disiparea ceţii, vremea va deveni frumoasă, iar în sud şi în vest, chiar şi în extremitatea de răsărit va fi mai cald decât în mod obişnuit la această dată, maxime mai mari de 22... 23 de grade. Şi mâi­ne, dar şi poimâine dimineaţă, în­de­o­sebi în Transilvania, ceaţa va fi din nou prezentă ziua, când în sudul ţării mercurul termometrelor va ajunge la amiază pâ­nă la 26 de grade. Faţă de evo­lu­ţia de până acum, în aspectul vremii vor fi următoarele schimbări: în­no­rări şi ploi – în noaptea de miercuri/joi în nordul Crişanei, Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Moldovei; în noap­tea de joi/ vineri în aceleaşi regiuni, plus Banatul, iar vineri şi în Transilvania, zone în care va fi o scădere de temperatură şi unele intensificări de vânt. Sistemul noros va depăşi bariera Carpaţilor Meridionali şi Orientali în noaptea de vineri/ sâmbătă, însă la trecerea peste munţi poten­ţi­a­lul de umezeală va diminua mult şi, ca urmare, ploile din zonele sudice şi de răsărit vor fi pe arii din ce în ce mai restrânse. Şi aici se va intensifica vântul, iar scă­de­rea de temperatură va însemna ma­xime (sâmbătă), la ni­ve­lul în­tre­gii ţări, cu până la 6... 7 gra­de mai mici decât cele de vineri. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI
Centru: max.: 23°C ● min.: 10°C
Periferie:max.: 220C ● min.: 8°C

● Azi (miercuri): Vremea va fi frumoasă, iar cerul variabil, mai mult senin. Vântul va sufla în general slab. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.

● Mâine (joi): Vremea se va menţine frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Presiunea atmosferică va scădea. Maxima: 24°C, iar minima: 9°C.

● Poimâine (vineri): Cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii de ploaie spre seară şi în prima parte a nopţii. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante. Vântul va sufla slab. Maxima: 25°C, iar minima: 10°C.

LA MUNTE
● Azi (miercuri): Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Munţii Apuseni şi în nordul Car­pa­ţilor Orientali, zone unde mai ales noaptea, pe arii restrânse, va ploua.

● Mâine (joi): Vremea va fi frumoasă ziua, când cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab în nordul Carpaţilor Orientali. Spre seară şi noaptea, cerul se va înnora şi vor cădea ploi pe arii extinse în Occidentali, local în Orientali şi doar izolat în rest.

● Poimâine (vineri): Vremea se va răci. Ziua, cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi averse.

PROGNOZA ÎN EUROPA

În vestul, nordul şi centrul Europei, cerul va prezenta înnorări şi va plo­ua; vântul va avea unele intensi­fi­cări; în nordul Finlandei şi al Rusiei, se menţin condiţii şi de lapoviţă, şi de ninsoare, iar temperatura aerului va marca o scădere. În rest, vremea va fi în general frumoasă, doar cu ceaţă în zonele joase, pe arii mai ex­tinse în primele ore, în principal în ţările central-sudice şi de sud-est. Acolo unde ceaţa va persista mai mult sau va apărea ca nori de tip stratiform, cel mai probabil în nordul şi în sudul Ucrainei, în Cehia şi Slovacia, dar şi în vestul Turciei, valorile maxime de temperatură vor fi cu până la 2 grade mai scăzute decât ce­le de ieri. Foarte frumoasă va fi vremea în zonele montane din sud, mai precis în Munţii Alpi, Carpaţi, Alpii Dinarici şi Balcani, unde şi tempe­ratura aerului va mai creşte, iar la altitudii mari vântul va fi moderat, cel mult. (meteorolog Romica Jurca)

×
Subiecte în articol: cerul vremea frumoasă vantul vineri meteo nordul