x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal la casele de pariuri

Scandal la casele de pariuri

de Daniela Ivan    |    03 Feb 2016   •   14:48
Scandal la casele de pariuri

Statul român va pierde aproximativ 300 de milioane de euro din cauza controalelor abuzive demarate de ANAF la operatorii de pariuri sportive, spun reprezentanţii Patronatului Organizatorilor de Pariuri Bookmakers România.

„Am calculat că, în momentul în care ANAF o să termine cu operatorii de pariuri, forţând firmele respective să intre în insolvenţă, «gaura» pentru statul român, respectiv prejudiciul creat de ANAF prin acţiunile de control întreprinse, va fi de aproximativ 300 de milioane de euro”, a spus Doru Gheorghiu, directorul executiv Bookmakers România.

Acesta a adăugat că 120 de milioane de euro vin doar din contribuţia pe care firmele din domeniu o au anual la bugetul de stat, iar diferenţa de 180 de milioane de euro, din acţiunile în justiţie care vor fi iniţiate de firmele de pariuri. Divergenţele sunt legate de recalcularea impozitului pe venit, pentru ultimii cinci ani.

ANAF consideră că impozitul minim de 5% se aplică pe totalul încasărilor fără să se scadă premiile acordate. Reprezentanţii industriei spun că cei 5% sunt, de fapt, spre 20% din venitul real, respectiv încasări minus premii.
 

×
Subiecte în articol: anaf case de pariuri