x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal pe banii psihologilor din România. Conducerea acuzată de deturnare de fonduri

Scandal pe banii psihologilor din România. Conducerea acuzată de deturnare de fonduri

de Petru Zoltan    |    17 Mai 2012   •   15:42
Scandal pe banii psihologilor din România. Conducerea acuzată de deturnare de fonduri

Colegiul Psihologilor din Romania sta pe un butoi de pulbere, dupa ce actualul presedinte, dr. Mihai Anitei, impreuna cu juristul Stefan Iulian Laurentiu au fost acuzati de psihologi ca si-au depasit atributiile, mai ales ca au emis niste hotarari fara acordul comitetului director.

Scandalul a izbucnit dupa ce Anitei a hotarat sa introduca pe piata "timbrele profesionale", pe care acestia erau obligati sa le achizitioneze de la Posta Romana. In Romania sunt peste 12.000 de psihologi, iar mai bine de jumatate dintre acestia se plang de faptul ca aparitia timbrelor le-a blocat activitatea profesionala si contesta decizia presedintelui, pe care o considera un abuz din partea acestuia.

"In urma acestei hotarari detinutilor din penitenciarele romanesti nu li se mai facea examinarea psihologica din cauza timbrelor profesionale pe care eram obligati sa le procuram de la Posta Romana. Cu aceleasi probleme s-au confruntat si angajatii de la MApN, SRI, MAI, SPP si alte institutii publice", sustine unul dintre psihologii care-l contesta pe Anitei. In urma presiunilor exercitate de psihologi, Anitei si-a abrogat hotararea. "S-a anulat hotararea cu privire la timbre", a declarat dr. Mihai Anitei.

Un alt psiholog nemultumit de afacerile derulate pe spatele breslei a precizat: "Presedintele Mihai Anitei si-a depasit mandatul, a semnat contracte fara sa aiba acordul comitetului director. Nu stim cat au costat aceste timbre pentru ca nu vrea sa faca public contractul. Juristul este sfatuitorul lui de taina. Au semnat amandoi ca pacatosii, pentru ca comitetul director nu i-a aprobat nici un contract, dar ei au semnat. Noi o sa cerem alegeri anticipate, o comisie de ancheta interna si una a Parchetului". In schimb, juristul Stefan Laurentiu este acuzat de interese meschine, desi acesta este platit din banii psihologilor pentru a-i apara si nicidecum pentru a le pune pe butuci cabinetele.

O alta afacere controversata in care a fost implicat dr. Mihai Anitei o reprezinta achizitionarea unui teren in Sectorul 4 pe care s-a construit noul sediu al Colegiului Psihologilor, fara licitatie. Lucrarile de 600 de mii de euro fara taxe au fost atribuite firmei Conimpex Company, care se afla in insolventa.

×