x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalos – Liber la vînat în Deltă

Scandalos – Liber la vînat în Deltă

15 Aug 2008   •   00:00

Vînătoarea în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării va fi permisă şi anul acesta, a anunţat guvernatorul RBDD, Paul Cononov.





Vînătoarea în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării va fi permisă şi anul acesta, a anunţat guvernatorul RBDD, Paul Cononov.

În ciuda campaniilor furibunde ale ecologiştilor şi ale presei, care cereau interzicerea vînătorii în Rezervaţia Biosferei, autorizaţiile de vînătoare vor fi acordate şi în acest an de către un comitet de analiză tehnică, special constituit la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Conform declaraţiei lui Cononov, unul dintre cei mai slabi guvernatori ai Deltei, pînă la această oră au fost depuse doar două solicitări pentru vînătoarea la păsări, de către asociaţiile de vînătoare.

SFIDARE. "La această dată nu avem nici un motiv legal să interzicem sau să desfiinţăm această activitate. Încă nu am eliberat aceste autorizaţii, dar am cerut puncte de vedere oficiale Direcţiei de Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, aşa cum facem în fiecare an, am cerut un punct de vedere şi Academiei Române, iar în scurtă vreme, atunci cînd vom primi toate aceste documente, vom analiza solicitările depuse şi comitetul de analiză tehnică special constituit la nivelul RBDD va lua decizia de a acorda sau nu aceste autorizaţii!", a declarat Paul Cononov pentru presa locală din Tulcea.

×
Subiecte în articol: verde!