x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalos - Toni Alexe, pradat de politisti

Scandalos - Toni Alexe, pradat de politisti

26 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Politia Prahova sta pe un butoi de pulbere gata sa explodeze. La trei zile de la inmormantarea lui Toni Alexe, un lucru scandalos se contureaza: baschetbalistul a fost jefuit dupa accident chiar de politistii care au sosit la fata locului.

Toni Alexe, pradat chiar de politisti

Politia Prahova sta pe un butoi de pulbere gata sa explodeze. Martorii accidentului afirma ca Toni Alexe a fost jefuit de 4.000 de euro, dupa evenimentul rutier care i-a adus moartea, . Toate datele ii incrimineaza pe politisti ca autori ai jafului.
EDUARD PASCU, NINA MARCU

FURAT. Liderul Nationalei de baschet, Toni Alexe, a avut asupra sa in momentul accidentului suma de 4.700 de euro
In accidentul de la Sinaia, in care baschetbalistul Toni Alexe si-a pierdut viata, se pare ca s-au "ratacit" niste bani, si nu putini. Mai exact, dupa cum declara martorii, ar fi vorba de 4.000 de euro.

INDICII. Cei care au asistat la numaratoarea banilor, soferul autocamionului de care s-a ciocnit Alexe, Gheorghe Milu, ca si proprietarul marfii din vehicul, Pavel Hermeneanu, au declarat ca sportivul avea asupra sa bani si bunuri personale: "Banii au fost numarati in prezenta unui politist, am fost de fata cand au fost numarati. Atat era: 1.880.000 de lei, 770 de Euro, o bancnota de un dolar. Bunurile au fost evaluate si ele. Avea ceas de aur la mana si tot felul de lucruri personale, pe langa sacosa cu deodorante. Nu s-a incheiat nici un proces verbal in prezenta noastra, in afara de cel cu declaratiile despre producerea accidentului. Adica nu s-au trecut pe nici o hartie sumele de bani si obiectele, si cu atat mai putin sa fim noi pusi sa semnam ceva. Am semnat doar declaratiile privind producerea accidentului". Daca lucrurile stau astfel, atunci agentul-sef adjunct Iulian Cristea si colegul sau, Dorian Domanu, cei care au ajuns intai la locul accidentului, si-au insusit banii, ceasul si celelalte bunuri. Colegii lor afirma ca primii care au ajuns la accident au fost cei de la Ambulanta Sinaia, apoi politistii de la DN 1 si apoi Descarcerarea si ziaristii.

LIPSA! Cei doi politisti nu sunt de gasit. Nici la Politie, nici acasa. Familia lui Toni Alexe si Clubul Asesoft Ploiesti afirma ca lipsesc, insa, 4.000 de euro. Inainte de a pleca la Oradea, Sebastian Ghita l-a imprumutat pe Toni cu 4.800 de euro, chiar in seara in care sarbatoreau victoria la un restaurant din Ploiesti. Ulterior, din acestia, Toni i-a dat 100 de euro unui coleg de echipa. Deci, mai raman fix 4.700 de euro. Politistii i-au inmanat familiei lui Toni, in baza unui proces-verbal: "700 de euro, 1.880.000 de lei, o bancnota de un dolar, un inel, un lant de aur cu medalion, acte, carduri, legitimatii si un rucsac cu obiecte de igiena personala". Lipsa cei 4.000 de euro. Cum acasa la Toni, in Ploiesti nu s-a gasit nici un ban, se pune intrebarea unde s-au evaporat? Imediat, masina a fost luata la puricat. Nimic.

ANCHETA
La scurt timp dupa ce a inceput sa se faca valuri pe aceasta tema, Inspectoratul de Politie Prahova a declansat o ancheta interna care urmeaza sa stabileasca adevarul. "Conducerea IPJ Prahova, luand cunostinta de acuzele grave aduse politistilor nominalizati, s-a autosesizat si a dispus efectuarea imediata a unei anchete, condusa de procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, institutie ce are competenta in instrumentarea dosarului in cauza". Seful IJP Prahova, chestorul Constantin Candea, ne-a declarat ca a cerut declansarea unei anchete in acest caz, "autosesizandu-se". Ancheta este condusa de seful Politiei Rutiere Prahova, Iulian Bah, primele concluzii urmand sa fie trase "cat de repede posibil".

DISPARITIE
Conform declaratiilor martorilor, politistii au recunoscut reprezentantilor clubului ca au gasit asupra lui Toni 4.700 de euro. Dar se pare ca au uitat ce au spus! Colegul care l-a imprumutat pe Toni spune ca "soferul a vazut la Politie ca portofelul lui Toni nu a fost scos din punga in care se aflau bunurile din masina lui Alexe. Portmoneul a fost adus de un politist".

Desi capitanul a murit, echipa isi vede mai departe de drum, Ploiestiul fiind ales sa organizeze turneul de baschet Final Four intre 16-17 februarie.
×
Subiecte în articol: observator alex toni toni alexe