x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SCANDALUL DIN MALL / Preda rămâne liber

SCANDALUL DIN MALL / Preda rămâne liber

de Miruna Pasa Petru    |    11 Mar 2009   •   00:00

Anchetatorii scandalului din Mall Plaza Bucureşti au reuşit din nou să rateze arestarea preventivă a celui considerat principalul acuzat din dosar, Eugen Preda.



Tribunalul Bucureşti a respins ieri recursul prin care procurorii cereau încarcerarea lui Preda, menţinând dispoziţia de cercetare a acestuia în stare de libertate. Magistraţii au dispus în schimb obligarea inculpatului de a nu părăsi ţara. Decizia instanţei de recurs confirmă astfel prima hotărâre a Judecătoriei Sectorului 6, potrivit căreia anchetatorii nu au prezentat probe suficiente care să justifice acuzaţiile şi cererea de arestare preventivă.

Procurorii ceruseră un răgaz pentru a aduce instanţei imagini cu începutul bătăii de la centrul comercial. Potrivit acestora, înregistrările cu pricina ar fi demonstrat că Preda şi apropiaţii săi ar fi declanşat întregul scandal. Numai că anchetatorii nu au prezentat ieri magistraţilor nici o bucăţică din înregistrarea promisă. Procurorul de şedinţă a dat din umeri şi a susţinut că specialiştii nu au reuşit încă să decodifice sau să recupereze imaginile respective. Aşa că, la cererea de arestare a lui Preda au rămas ataşate doar declaraţii contradictorii ale unor martori, probe considerate insuficiente. Până în prezent au fost încarcerate preventiv patru persoane cercetate în dosarul scandalului de la Mall, toate apropiate ale lui Eugen Preda. Anchetatorii au declanşat însă şi verificarea comportamentului pe care l-au avut angajaţii firmei de pază din centrul comercial.

×
Subiecte în articol: observator