x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SCANDALUL LOGANURILOR/Amendarea IGPR, nulă

SCANDALUL LOGANURILOR/Amendarea IGPR, nulă

de Miruna Pasa Petru    |    19 Feb 2009   •   00:00

Inspectoratul General al Poliţiei Române a obţinut în instanţă anularea amenzii primite pentru presupusa achiziţionare defectuoasă şi păguboasă a 6000 de autoturisme Logan.



Judecătoria sectorului 5 a constatat ieri nulitatea procesului-verbal prin care IGPR a fost amendat cu 35.000 de lei de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Poliţiştii ceruseră acest lucru pe motiv că documentul nu îndeplineşte cerinţe esenţiale de formă. De asemenea, IGPR mai susţinuse că nu a fost încălcat principiul utilizării eficiente a fondurilor publice, deoarece a fost aleasă cea mai bună ofertă pentru cumpărarea maşinilor.

Scandalul achiziţiei maşinilor Logan a izbucnit în octombrie 2008 când şeful statului Traian Băsescu declara că Internele ar fi achiziţionat în condiţii dubioase autoturisme dotate special la preţuri foarte mari. Ministerul Administraţiei şi Internelor preciza atunci că este vorba despre 6000 de maşini Logan cumpărate prin licitaţie publică deschisă, 4.500 la preţul unitar de 10.522,8 euro şi 1.500 la preţul unitar de 9.323,4 euro, cu tot cu dotările speciale. Hotărârea de ieri nu este încă definitivă.

×
Subiecte în articol: observator