x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul Traian Basescu - Sorin Rosca Stanescu

Scandalul Traian Basescu - Sorin Rosca Stanescu

de Aniela Nine    |    23 Aug 2005   •   00:00
Scandalul Traian Basescu  -  Sorin Rosca Stanescu

Presedintele Traian Basescu l-a nominalizat pe Sorin Rosca Stanescu ca fiind ziaristul care l-a amenintat intr-o convorbire telefonica, dar spune ca nu poate dovedi acest lucru.

Presedintele Traian Basescu l-a nominalizat pe Sorin Rosca Stanescu ca fiind ziaristul care l-a amenintat intr-o convorbire telefonica, dar spune ca nu poate dovedi acest lucru. Sorin Rosca Stanescu recunoaste existenta discutiei, dar exclude varianta amenintarii.

La iesirea de la intalnirea de peste trei ore pe care a avut-o ieri cu membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa, singura declaratie facuta de presedintele Traian Basescu a sunat sec: "Cred ca am de dat un singur raspuns, intr-o singura propozitie: ziaristul care m-a sunat a fost Sorin Rosca Stanescu".

FARA PROBE. Mai multe lamuriri au venit insa de la directorul cotidianului Ziua. Imediat dupa plecarea sefului statului, Sorin Rosca Stanescu a declarat ca, in cadrul intalnirii de ieri, urmare a nominalizarii facute de Basescu, i-a cerut acestuia sa faca plangere penala si sa atentioneze Parchetul, avand in vedere ca amenintarea presedintelui reprezinta un atentat la siguranta nationala. "Presedintele Basescu a spus ca nu va face acest lucru intrucat nu detine nici un fel de probe in legatura cu dialogul telefonic pe care l-a avut cu mine in data de 28 mai", a precizat Rosca Stanescu pozitia adoptata de seful statului in cadrul intrunirii Clubului Roman de Presa.

INTENTIE. Stanescu se gandeste la o actiune in instanta

CU MARTORI. Rosca Stanescu a recunoscut ca, in cursul respectivei zile, a avut doua convorbiri telefonice cu presedintele Traian Basescu, una initiata de presedinte si alta de el, dar a negat ca l-ar fi amenintat pe Basescu. "In interventia pe care am avut-o in fata colegilor mei din Clubul Roman de Presa, am facut clar precizarea ca nu l-am amenintat niciodata pe domnul presedinte cu nimic". Intrebat daca vreuna din cele doua convorbiri telefonice putea fi interpretata ca o amenintare, Rosca Stanescu a declarat: "Dupa ureche, domnia sa sustine ca da, iar eu spun ca nu exista o asemenea afirmatie. Eu nu am facut o asemenea afirmatie". In plus, Stanescu sustine ca langa el, in momentul respectivei convorbiri, s-ar fi aflat si alte 4 sau 5 persoane, si ca "nici una din aceste persoane nu isi aminteste ca eu sa fi spus acea propozitie". De altfel se pare ca nici presedintele nu a fost singur in acel moment, Rosca Stanescu afirmand ca Basescu ar fi declarat membrilor CRP ca alaturi de el se mai aflau 2 persoane.

INTALNIREA DE LA SNAGOV. Sorin Rosca Stanescu a mai dezvaluit ca in cadrul CRP s-a discutat si despre referirea facuta de Basescu, in acelasi interviu, la intalnirea de la Snagov pe care premierul ar fi avut-o cu un ziarist si doi oameni de afaceri si care i-ar fi influentat decizia de a demisiona. "Basescu a spus ca nici in acest caz nu detine probe dar ca impresia domniei sale este ca eu, impreuna cu doi oameni de afaceri l-am fi influentat de Tariceanu sa nu-si prezinte demisia", a spus Stanescu.

ATITUDINE. Initial, dupa intalnirea Clubului Roman de Presa, Rosca Stanescu a sustinut ca ia in calcul posibilitatea actionarii in justitie a presedintelui, dar ca o decizie definitiva o va lua numai dupa ce isi va fi consultat avocatii. Aseara, Sorin Rosca Stanescu a revenit cu precizari. Directorul cotidianului "Ziua" a declarat la postul de televiziune "Realitatea tv" ca a decis sa nu mai inainteze actiune in instanta impotriva presedintelui Traian Basescu.

DEZVALUIRE
"Cred ca am de dat un singur raspuns, intr-o singura propozitie: ziaristul care m-a sunat a fost Sorin Rosca Stanescu" - Traian Basescu presedintele Romaniei

NEGARE
"In interventia pe care am avut-o in fata colegilor mei din Clubul Roman de Presa am facut clar precizarea ca nu l-am amenintat niciodata pe domnul presedinte cu nimic" - Sorin Rosca Stanescu director cotidianul Ziua

POZITIE
"Actiunea in justitie este decizia personala a domnului Sorin Rosca Stanescu. Clubul Roman de Presa va analiza intr-o sedinta viitoare acest caz, caci nu avea sens ca intr-o intalnire cu presedintele sa avem o discutie care tine de Consiliul de Onoare" - Cristian Tudor Popescu director CRP
×