x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Schimbare de ULTIMA ORĂ în programul Papei Francisc. Vremea extremă a impus această modificarea

Schimbare de ULTIMA ORĂ în programul Papei Francisc. Vremea extremă a impus această modificarea

31 Mai 2019   •   22:06
Schimbare de ULTIMA ORĂ în programul Papei Francisc. Vremea extremă a impus această modificarea
Sursa foto: Victor Stroe

Aeronava care îl va transporta pe Papa Francisc sâmbătă dimineaţă, în drumul său către Miercurea Ciuc, va ateriza la Târgu Mureş din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, şi nu la Bacău, cum s-a anunţat iniţial, a anunţat Comitetul Interministerial pentru Securitatea vizitei Suveranului Pontif.

"Comitetul Interministerial pentru Securitate 'Vizita Papa Francisc' a analizat condiţiile meteo şi a decis ca, mâine (sâmbătă, 1 iunie - n.red.), aeronava care îl va transporta pe Sanctitatea Sa Papa Francisc să aterizeze la Târgu Mureş, nu în judeţul Bacău, cum era anunţat iniţial. Schimbarea traseului nu afectează programul iniţial al Papei Francisc care va ajunge la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi la orele anunţate", se arată într-un comunicat de presă transmis de către Comitetul Interministerial pentru Securitate.

Sursa citată nu a precizat cu ce se va deplasa Papa Francisc de la Târgu Mureş la Miercurea Ciuc.

Iniţial, s-a anunţat că aeronava care îl va transporta pe Sfântul Părinte va ateriza la Bacău, după care Papa Francisc va veni la Miercurea Ciuc cu un elicopter.

Papa Francisc va oficia sâmbătă, de la ora 11,30, Liturghia Pontificală în sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, unul dintre cele mai vechi locuri de pelerinaj din Europa Centrală şi de Est. AGERPRES

×