x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Schimbările climatice ne pot influenţa cariera?

Schimbările climatice ne pot influenţa cariera?

17 Iul 2017   •   16:30
Schimbările climatice ne pot influenţa cariera?

Când ne gândim la schimbări cliamtice, cei mai mulţi dintre noi se gândesc la consecinţe ale mediului, precum creşterea nivelului mării, creşterea temperaturilor şi topirea gheţarilor.

În unele părţi ale lumii, precum Florida de Sud sau munţii din Suedia, schimbările au început să afecteze deja viaţa de zi cu zi, însă experţii spun că aceste schimbări sunt doar vârful unui iceberg. Schimbările climatice modifică totul: de la finanţe la sănătate. Ca rezultat, nu sunt doar planificatorii urbani în aria de risc, fiind nevoiţi să se concentreze pe planificarea viitorului. De la planificatori financiari la fermieri, de la ingineri la doctori, o mulţime de alţi profesionişti îşi vor găsi sferele de muncă afectate.

Asta înseamnă că schimbările climatice au un efect mai puţin vizibil la suprafaţă: importanţa pe care o au asupra carierei tale.

“Toată lumea trebuie să înţeleagă asta în aceeaşi măsură în care înţeleg că toată lumea din afaceri trebuie să aibă fluenţă în social media sau că toţi trebuie să fie capabili să utilizeze un calculator peste 20 de ani.”, a spus scriitorul Andrew Winston.

Petru că este dificil să ştii cât de dramatice sunt efectele schimbărilor climatice, este la fel de greu de ştiu cât de mult va afecta diferitele industrii. Dezastrele naturale, precum secetele şi uraganele, deja au afectat primele de asigurări.

O altă zona care va fi afectată de schimbările climatologice este sănătatea. Vremea călduroasă creşte riscurile unor boli precum malaria şi febra denga.

În plus, la Forumul Economic Global s-a descoperit că unu din cele cinci cele mai mari riscuri din 2017, în termenii unui potenţial impact, este reprezentat de arme de distrugere în masă. Toate celelalte patru sunt referitoare la climă: vreme extremă, crize de apă, dezastre naturale majore şi eşecul de adaptare la schimbările climatice.

Sursă: BBC

×
Subiecte în articol: schimbari climatice cariera