x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şcoala de Excelenţă "Talent IT"

Şcoala de Excelenţă "Talent IT"

de Diana Scarlat    |    11 Dec 2009   •   00:00

Compania Brinel investeşte în studenţii români prin lansarea proiectului educaţional Şcoala de Excelenţă "Talent IT" ­ o şcoală special creată pentru tinerii talentaţi care le oferă acestora un cadru practic şi stimulativ, prin care să-şi poată dezvolta abilităţile şi să fie mai aproape de ceea ce se cere la companiile care îi vor angaja.



Realizat în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, "Talent IT" este un proiect inovativ, implementat în urma unui parteneriat între mediul privat şi cel universitar.  "Universitatea Tehnică din Cluj este dedicată excelenţei în toate domeniile, de la educaţie la cercetare. Din acest punct de vedere, toate iniţiativele care au ca efect sprijinirea performanţei studenţilor noştri sunt extrem de binevenite. În acest sens, parteneriatul cu firmele private ne oferă o dublă ocazie, atât de a orienta mai bine absolvenţii pe piaţa forţei de muncă, cât şi de a-i ajuta să se valideze în medii mai puţin familiare faţă de activitatea pur academică. Salutăm iniţiativa "Talent IT" venită din partea Brinel, cu care avem colaborări tradiţionale de foarte multă vreme şi suntem convinşi că astfel de iniţiative pot fi luate ca exemplu şi de alţi parteneri ai universităţii noastre şi în alte domenii de activitate, pornind de la această experienţă pozitivă", spune Prof. Dr. Ing Cătălin Popa, purtător de cuvânt al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

PREGĂTIŢI PENTRU ANGAJARE.
Brinel doreşte în acest fel să reducă diferenţele existente între conceptele teoretice predate în şcoala românească şi realităţile proiectelor IT din practică, implicând pentru susţinerea studenţilor specialişti Brinel şi reprezentanţi ai partenerilor, cu o mare experienţă în domeniu, dobândită în proiectele complexe derulate până în prezent la clienţii din România. "Potenţialul IT al tinerilor din centrul universitar Cluj este foarte mare, ne dorim să contribuim la formarea viitorilor specialişti într-un mod performant, care să pună accent pe excelenţa în IT. Este un demers pe care îl vom susţine în fiecare an şi care va pune la dispoziţia studenţilor toate resursele necesare pentru a se dezvolta profesional. Pe termen lung, această investiţie va contribui cu siguranţă la dezvoltarea industriei IT&C din România, tocmai prin intermediul acestor tineri cu potenţial. Buruienile cresc şi singure. Talentul IT este o floare rară şi trebuie cultivată cu multă dedicaţie", a declarat Marcel Borodi, CEO Brinel, cu ocazia lansării proiectului. Spre deosebire de sistemul educaţional clasic, Şcoala de Excelenţă "Talent IT" se axează în proporţie de 90% pe partea practică. În laboratorul din cadrul Universităţii Tehnice, dotat de compania Brinel cu echipamentele necesare, studenţii vor avea posibilitatea să dezvolte proiecte şi aplicaţii IT, să participe la workshop-uri realizate în parteneriat cu lideri IT la nivel mondial (Microsoft, Oracle, HP, Cisco, Intel şi alţii) sau la concursul anual de inovaţie. Studenţii selectaţi vor beneficia şi de un program de coaching, întâlniri lunare cu un specialist BRINEL sau al partenerilor din proiect, pentru a discuta despre cele mai noi tehnologii şi despre felul în care pot fi înlăturate barierele ce pot să apară în proiectele reale, dar şi de suportul unui profesor coordonator din cadrul universităţii.

PREGĂTIRE PRACTICĂ. Pe lângă consultanţa oferită de specialiştii Brinel, studenţii participanţi vor putea obţine stagii de practică, diferite certificări şi specializări în domeniu, dar şi burse de studiu.

"Şcoala de Excelenţă «Talent IT» se adaugă eforturilor de responsabilitate socială ale Brinel şi este susţinută de Microsoft România în cadrul programelor educaţionale. Aptitudinile IT sunt necesare pentru dezvoltarea societăţii inovatoare şi ne angajăm ca, împreună cu partenerii noştri, să contribuim la formarea generaţiei viitoare de angajaţi pentru a face faţă cerinţelor locurilor de muncă în economia cunoaşterii", a declarat Călin Tatomir, General Manager Microsoft România. La şcoala de Excelenţă "Talent IT" pot participa atât studenţi cu rezultate deosebite în cei patru ani de studiu, cât şi masteranzi preocupaţi de continuarea specializării. Ideea proiectului a fost prezentată studenţilor interesaţi de înscrieri chiar la începutul acestei săptămâni, o primă grupă selectată în acest an urmând să fie formată din zece studenţi. Selecţia candidaţilor va fi făcută pe baza unei testări realizate de o comisie specializată, data de începere a primei ediţii "Talent IT" fiind stabilită pentru 16 decembrie 2009.

×
Subiecte în articol: scoala