x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scoala / Teste si anul viitor

Scoala / Teste si anul viitor

07 Iun 2005   •   00:00

Peste 270.000 de elevi vor incepe luni, 20 iunie, sustinerea testelor nationale. De asemenea, si in vara anului viitor, absolventii de clasa a VIII-a vor da examenele nationale, la fel ca anul acesta.



  • de EUGENIA MIHALCEA

  • STUDIU. La testele nationale din acest an, care vor incepe luni, 20 iunie, cu proba de Limba si literatura romana, s-au inscris peste 279.332 de elevi din toata tara, care vor sustine probele de examen in 1.158 de centre de testare. Pentru sustinerea examenului de Bacalaureat s-au inscris 180.565 de elevi, care vor fi repartizati in 574 de centre de testare.

    Mircea Muresan, director de comunicare in cadrul Ministerului Educatiei, a precizat ca MEdC va studia oportunitatea evaluarii cunostintelor elevilor dupa absolvirea clasei a X-a pe care o va implementa, cel mai devreme, in anul scolar 2006-2007.

    Ministerul Educatiei si Cercetarii precizeaza faptul ca examenele nationale pentru anul scolar in curs, teste nationale si Bacalaureat raman neschimbate. De asemenea, nu vor fi facute modificari nici in metodologia de admitere in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2005-2006 si nici in cea a examenului de titularizare.

    ×
    Subiecte în articol: observator