x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şcoli închise şi localităţi izolate de viscol

Şcoli închise şi localităţi izolate de viscol

de Magda Marincovici    |    Iulia Barbu    |    05 Feb 2012   •   21:00
Şcoli închise şi localităţi izolate de viscol

Peste 250 de localitati din 16 judete au fost afectate ieri de vremea rea. 37 dintre acestea au fost izolate ru­tier si feroviar, 203 au ramas fara energie electrica. Potrivit unui raport al Mi­nis­terului Sanatatii, de la avertizarea de ger emisa de meteorologi si pana in prezent s-au inregistrat 34 de de­cese din cauza hipotermiei severe, dupa ce in ultimele 24 de ore au murit alte sase persoane, a precizat Ministe­rul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

De altfel, cursurile vor fi suspendate astazi in 1.195 de unitati de invatamant. In judetele Vrancea si Olt vor fi inchise toate scolile, in timp ce in alte 22 de judete vor fi inchise pana la 300 de unitati, a anuntat aseara ministerul Educatiei, Cer­ce­tarii, Tineretului si Sportului.

Astfel, toate unitatile de in­va­ta­mant din Vrancea vor fi inchise as­tazi, judetul fiind blocat din cauza za­pezii. O masura similara a fost luata si in judetul Buzau. Si aici vor fi in­chise toa­te unitatile de invatamant, cu exceptia gra­di­ni­telor si scolilor generale din orasele Buzau si Ramnicu Sarat. Toate scolile si gradinitele din Olt, judet afectat puternic de ninsori, vor fi in­chise astazi, existand chiar posibilitatea ca aceasta masura sa fie prelungita. 17 unitati de in­va­tamant vor fi inchise astazi si in judetul Ia­lomita, in conditiile in care doua drumuri na­ti­o­­nale si 12 drumuri judetene au fost inchise, 27 de localitati fiind izolate din cauza caderilor abundente de zapada si a vantului puternic.

Conditiile meteo nefavorabile afecteaza si viata parlamentara. Camera Deputatilor va lu­cra, in aceasta saptamana, doar in comisii, pentru ca deputatii aflati in teritoriu nu pot ajunge la Bucuresti din cauza conditiilor meteo. Potri­vit programului postat ieri pe site-ul Camerei, institutia nu va avea activitate decat in comisii. Conform unor surse po­li­tice, acest lucru este cauzat de faptul ca deputatii aflati in teritoriu nu pot veni la Bucuresti din cauza con­di­tiilor meteo. De asemenea, PNL a anuntat ca, din cauza vremii, sedinta BPC nu va mai avea loc astazi.

×
Subiecte în articol: observator