x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şcoli închise, trenuri anulate

Şcoli închise, trenuri anulate

de Monica Andrei Capatos    |    Diana Scarlat    |    12 Feb 2010   •   00:00

Meteorologii au ridicat avertizarea cod portocaliu şi atenţionarea cod galben, dar precizează că în judeţele Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi va mai ninge şi va fi vânt.



Ninsoarea abundentă din ultimele zile ţine închise şcolile din 12 judeţe şi din Capitală, iar CFR anulează trenuri pe bandă rulantă.  Din cauza ninsorilor abundente, Ministerul Educaţiei a anunţat că şi astăzi rămân suspendate cursurile pentru elevii din învăţământul preşcolar şi clasele I-VIII în judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Olt, Prahova, Teleorman, Ilfov şi în municipiul Bucureşti. În judeţele Brăila, Galaţi, Teleorman, Ialomiţa, Ilfov şi Prahova există şi unităţi de învăţământ liceal în care nu se vor desfăşura activităţi didactice. De asemenea, CFR Călători a anunţat că astăzi şi mâine vor fi anulate 80 de trenuri. Ieri a fost deschis traficul rutier pe Autostrada Bucureşti - Piteşti pe ambele sensuri. Despre starea drumurilor naţionale aflaţi mai multe pe www.jurnalul.ro.

MUNŢI DE ZĂPADĂ ÎN CAPITALĂ
Turţurii, podurile de gheaţă, zăpada adunată atât pe artere principale, cât şi pe cele secundare, deszăpezirea refugiilor şi a intersecţiilor, maşinile parcate ilegal sunt doar câteva dintre problemele semnalate de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la comandamentul de iarnă convocat aseară. Cert este un lucru, nu sunt locuri atât de multe pentru depozitarea zăpezii. "Se circulă greu, dar se circulă. Să fie clar pentru toată lumea. N-o să putem căra toată zăpada din Bucureşti, dar putem uşura circulaţia pe străzile secundare. Trebuie curăţate refugiile, intersecţiile, intrările în spitale şi în unităţile de învăţământ", a spus Oprescu. (Diana Scarlat, Monica Andrei Capatos)

×
Subiecte în articol: observator