x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şcolile din Capitală şi alte patru judeţe rămân închise şi miercuri

Şcolile din Capitală şi alte patru judeţe rămân închise şi miercuri

28 Ian 2014   •   13:24
Şcolile din Capitală şi alte patru judeţe rămân închise şi miercuri
UPDATE 13:59 - Toate unităţile de învăţământ din judeţele avertizate cu cod portocaliu de viscol rămân închise miercuri, iar situaţia şcolilor din zonele atenţionate cu cod galben va fi anunţată în funcţie de fiecare caz în parte, potrivit Ministerului Educaţiei.

Ministerul Educaţiei va centraliza, marţi, situaţia transmisă de inspectoratele şcolare privind închiderea unor şcoli.

Inspectoratele şcolare din judeţele avertizate cu cod galben de viscol vor decide dacă închid sau nu şcolile miercuri, au precizat oficiali din Ministerul Educaţiei.

Cursurile şcolare erau suspendate integral marţi în Bucureşti şi 12 judeţe, respectiv Argeş, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea, şi parţial în Buzău, Giurgiu, Brăila, Bacău, Botoşani, Dâmboviţa şi Vaslui.

UPDATE 13:28
- Autorităţile locale din Capitală şi din judeţele Prahova, Călăraşi şi Ialomiţa au luat decizia de a închide şi miercuri toate unităţile de învăţământ.

Toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Argeş vor rămâne închise miercuri, 29 ianuarie, după ce cursurile au fost suspendate începând de luni.

Decizia de prelungire a suspendării cursurilor a fost luată marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, ca urmare a noilor avertizări meteorologice de vreme rea, care vor intra în vigoare din data de 29 ianuarie.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Argeş, măsura suspendării cursurilor se aplică tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar din judeţ, fără nicio excepţie. Conducerile unităţilor şcolare trebuie să ia toate măsurile pentru informarea elevilor.

Autorităţile iau în calcul inclusiv posibilitatea suspendării cursurilor până la sfârşitul acestei săptămâni, o decizie în acest sens urmând să fie luată în funcţie de evoluţia vremii.

Orele pierdute în zile în care şcolile au fost închise urmează să fie recuperate în semestrul al doilea, începând de vineri elevii intrând în vacanţă.

×
Subiecte în articol: scoli inchise vremea rea argeş