x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şcolile se închid marţi în Capitală şi alte 11 judeţe din sudul ţării

Şcolile se închid marţi în Capitală şi alte 11 judeţe din sudul ţării

13 Feb 2012   •   14:28
Şcolile se închid marţi în Capitală şi alte 11 judeţe din sudul ţării

UPDATE 17:27 - Potrivit datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene ministrului Educatiei, Catalin Baba, in videoconferinta de la MECTS, in 11 judete si in Capitala, cursurile vor fi suspendate marti, din cauza ninsorilor abundente sau a temperaturilor scazute.

Este vorba despre judetele Arges, Buzau, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Mehedinti, Olt, Prahova, Vrancea si Bucuresti.

Cursurile din invatamantul preuniversitar din Capitala vor fi suspendate maine, decizia fiind luata in sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta din Bucuresti.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis suspendarea cursurilor, maine, in toate unitatile de invatamant preuniversitar din Capitala, a declarat, pentru Mediafax, inspectorul general scolar Cristian Alexandrescu. Astazi, cursurile se vor desfasura normal, a mai spus Alexandrescu.

La nivelul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti este asigurata permanenta la telverde (0800816021).

De luni, ora 12.00 pana marti, ora 2.00, Capitala este avertizata cu Cod portocaliu de ninsori abundente, avertizare valabila pentru toata jumatatea sudica a tarii.

Vor fi afectate judetele judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzau, Ialomita, Calarasi, Galati, Braila, Constanta, Tulcea. Aici va ninge abundent, iar vantul va sufla cu rafale de pana la 55 kilometri pe ora, stratul nou de zapada depasind 30 - 50 de centimetri.

In alte sapte judete, cursurile au fost suspendate atat in mediul urban, cat si in mediul rural astfel: Ialomita - 13 si 14 februarie, Gorj - 13 si 14 februarie, Giurgiu - 13 si 14 februarie, Mehedinti - 13 si 14 februarie, Vrancea - 13 si 14 februarie, respectiv Dolj si Olt - 13 februarie.

Pe de alta parte, in judetul Buzau, comitetul judetean a decis suspendarea cursurilor pentru data de 13 februarie doar in mediul rural, in timp ce in judetul Valcea, de la decizia de suspendare a cursurilor pentru luni, 13 februarie, fac exceptie scolile din municipiul Ramnicu Valcea.

In celelalte judete, situatia se prezinta astfel: 10 inspectorate scolare judetene au raportat suspendarea cursurilor in mai putin de 10 unitati de invatamant (Arad, Bihor, Constanta, Hunedoara, Ilfov, Iasi, Maramures, Prahova, Satu Mare, Timis), iar alte 8 judete inregistreaza maximum 100 de unitati de invatamant inchise (Arges, Braila, Calarasi, Caras-Severin, Dambovita, Galati, Teleorman, Vaslui).

×