x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scrisori lacrimogene despre făină ieftină, trimise de un lider PDL

Scrisori lacrimogene despre făină ieftină, trimise de un lider PDL

de Monalise Hihn    |    05 Dec 2011   •   09:34
Scrisori lacrimogene despre făină ieftină, trimise de un lider PDL

Pedelistii din judetul Hunedoara continua sa fie epici si sa isi exerseze stilul trimitand scrisori populatiei. Seful pedelistilor din Deva, Tiberiu Mircea Borca, s-a apucat sa le scrie locuitorilor si sa imprastie de-a valma depesele in toate cutiile postale din oras. Cu multa simtire, un om, care castiga cateva zeci de mii de lei pe luna de pe urma functiei de director la Electrocentrale Mintia, le explica devenilor ca: "Am si eu parinti, am avut si bunici. Poate daca ar fi fost informati corect si la timp, ar fi dus o viata mai buna. Acest crez m-a determinat sa fac un prim-pas intr-o posibila comunicare'. El continua, intr-un stil patetic, le spuna concetatenilor lui ca le-ar fi "recunoscator daca ne-am opri o clipa din tumultul cotidian, ca sa-i aducem in prim-plan pe cei ce merita grija si recunoastere, pensionarii, cei care, de cele mai multe ori, sunt informati ultimii asupra ceea ce se mai intampla in societate'. Si pentru ca, in opinia lui Tiberiu Mircea Borca, pensionarii n-ar avea televizoare in case si nici bani sa-si cumpere ziare, el vrea sa ii lumineze, povestindu-le despre o hotarare de Guvern, care le permite sa isi cumpere "patru kg de faina alba, patru kg de faina de malai, doua kg de orez, doua de zahar, respectiv doi litri de ulei, dar si alte produse alimentare cu termen lung de valabilitate, toate la cel mai mic pret posibil'. Desigur, treaba asta cade in grija consiliile judetene si cele locale', dar presedintele PDL Deva s-a simtit obligat sa isi exerseze mana, spunand: "Este un gest de solidaritate si de caldura umana, pe care sunt fericit ca vi-l pot comunica. Totodata, este un drept ce ar fi pacat sa-l pierdeti, in fond, fiind dreptul dumneavoastra. Reusim impreuna! Tiberiu Mircea Borca, presedinte PDL Deva, consilier local PDL'. Totusi, scrisoare nu a fost de ajuns, asa ca pedelistii din Deva au impartit si ceva ce seamana cu un manifest, chemand populatia sa se intalneasca dupa blocuri, prin parcari, cu alesii locali ai partidului, sub sloganul "Implica-te! Noi iti suntem alaturi!'.

Tiberiu Mircea Borca este cel care in urma cu cateva saptamani le oferea cetatenilor Devei, la un festival de toamna, cate un bilet portocaliu cu care puteau sa primeasca gratuit cate doi mici si o bere.

Pedelistii din judet nu sunt la prima abatere de acest fel. Deputatul PDL de Hunedoara Viorel Arion a ajuns chiar la dosarele de pensii si le-a trimis oamenilor, nominal, scrisori prin care ii anunta ca prin grija lui si a Guvernului Boc li s-au marit pensiile. Deputatul este actionar majoritar la o firma ce are contract cu Casa Judeteana de Pensii si Asigurari Sociale Hunedoara. Cu toate acestea, deputatului nu i s-a intamplat nimic, desi in mod evident detine ilegal baza de date a unei institutii a statului. Mai mult, el continua sa le trimita felicitari de ziua de nastere locuitorilor din municipiul Hunedoara, dand explicatii penibile atunci cand este intrebat de unde are baza de date. Si presedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, a trimis anul acesta scrisori locuitorilor judetului in care se lauda, printre altele, cu telegondola de la Vulcan.

×
Subiecte în articol: PDL tiberiu mircea borca