x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scuze publice - Trustul Intact ramane in CRP

Scuze publice - Trustul Intact ramane in CRP

23 Oct 2006   •   00:00
Scuze publice - Trustul Intact ramane in CRP

Trustul Intact anunta ca ramane in randurile membrilor Clubului Roman de Presa, date fiind scuzele publice prompte ale ziaristului Cristian Tudor Popescu la adresa jurnalistilor sai.

Trustul de presa Intact, din care fac parte Jurnalul National, Antena 1 si Radio Romantic, a anuntat vineri, printr-un comunicat, ca se retrage din Clubul Roman de Presa, in urma unor declaratii ale presedintelui CRP, Cristian Tudor Popescu (foto), pe fondul unui conflict cu omul politic Dan Voiculescu. Intact - ai carui salariati fusesera categorisiti de presedintele CRP, intr-o emisiune televizata, drept "slugoi" si "obedienti" - a precizat ca isi va mentine decizia pana cand Cristian Tudor Popescu isi va cere public scuze fata de angajatii trustului pentru ofensele aduse. Presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu, a trimis ieri jurnalistilor Intact o scrisoare al carei continut il prezentam:

Stimati colegi jurnalisti ai Trustului Intact,
Nu eu am afirmat ca sunteti actualul echivalent al securistilor de dinainte de ’89. Nu eu am afirmat ca sunteti lipsiti de independenta profesionala. Nu am facut decat sa iau aceste denigrari de maxima gravitate la adresa intregii prese romane si sa le aplic apasat Trustului Intact, pentru ca sa simtiti cat de jignitoare si nemeritate sunt. Personal, consider ca cei mai multi dintre ziaristii Antenei 1, Antenei 3 si Jurnalului National (cu destui dintre ei am si colaborat de-a lungul vremii) sunt profesionisti care se straduiesc sa-si faca meseria cat mai cinstit cu putinta, componentele Trustului Intact fiind printre cele mai importante in peisajul mass-media astazi. Aceeasi convingere o nutresc si in legatura cu suficient de multi dintre ziaristii care lucreaza in presa romana - altfel, as pleca maine din Clubul Roman de Presa si din presa. Prin urmare, n-as avea pentru ce sa-mi cer scuze. Dar, ca sa nu existe vreo umbra de indoiala, prezint fara nici o ezitare scuzele mele profesionistilor din Trustul Intact care le doresc.

Dar pentru calificarea noastra, a tuturor celor din breasla, drept "noii securisti", aserviti grupurilor de interese, pentru aceasta noua si virulenta tentativa de discreditare a presei, cine isi cere scuze, stimati colegi?
Cristian Tudor Popescu
Presedintele Clubului Roman de Presa

Trustul Intact anunta ca ramane in randurile membrilor Clubului Roman de Presa, date fiind scuzele publice prompte ale ziaristului Cristian Tudor Popescu la adresa jurnalistilor sai, considerand ca au fost aduse clarificarile necesare si ca s-au indeplinit cerintele sale din comunicatul de presa.

×
Subiecte în articol: observator presa intact