x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se aprind beculeţele!

Se aprind beculeţele!

de Mara Raducanu    |    Monica Andrei Capatos    |    05 Dec 2009   •   00:00
Se aprind beculeţele!
Sursa foto: Dragoş Savu/Jurnalul Naţional

Bucureştiul este pregătit pentru a-l aştepta pe Moş Nicolae. În ziua de ajun, adică astăzi, la ora 18:00, beculeţele şi ornamentele specifice sărbătorilor de iarnă vor fi aprinse din faţa Primăriei Capitalei. Şi Parcul Cişmigiu este pregătit pentru a le oferi, mai ales celor mici, multe surprize.



Bucureştenii vor avea de astăzi un oraş de poveste. Luminiţele care împodobesc Capitala vor fi aprinse de primarul general, Sorin Oprescu din faţa Primăriei Capitalei. Nu vor lipsi focurile de artificii şi un moment artistic, susţinut de Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul". Şi asta nu e tot! Imediat va fi deschis şi Târgul de Crăciun, din Parcul Cişmigiu unde bradul, special amenajat, îi va întâmpina pe cei mici şi cei mari şi îi va îndruma către sania moşului, "fabrica de îngeri", ieslea Naşterii Domnului, dar şi către Casa lui Moş Crăciun, un loc special în care copiii vor putea să simtă atmosfera de iarnă.

Târgul de Crăciun cu cele 35 de căsuţe îşi va aştepta şi anul acesta vizitatorii cu bunătăţi şi suveniruri specifice Sărbătorilor de iarnă. Seara, cei prezenţi în parc vor putea asculta un concert al corului de gospel Raise Choir (SUA), dar şi melodii cântate de Nico şi Elena Gheorghe. Oprescu va ajunge şi în Parcul Herăstrău, pregătit de asemenea de sărbătore. Cei care se vor plimba pe aleile parcului vor asculta colinde, muzică populară, şi muzică specifică tuturor comunităţilor străine din România.

Spectacolele sunt organizate de Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare. Tot astăzi va fi deschis patinoarul din parcul Cişmigiu.

VENIŢI ÎN ATELIERELE SPIRIDUŞILOR
Până la 13 decembrie, vă invităm să descoperiţi totul despre Atelierele Spiriduşilor, un proiect inedit, lansat de Hotelul Caro. Veniţi să vizitaţi Fabrica Spiriduşilor care deschide în această perioadă ateliere de creativitate şi manufactură pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani, dar vor avea loc şi reprezentaţii teatrale şi ateliere literare. Pictură pe ipsos şi pe rame foto, roata olarului, confecţii de plus, machete de trenuleţe, brutărie şi marţipan, teatru de păpuşi, atelier literar, atelier educaţie rutieră, iată doar câteva dintre surprizele care îi aşteaptă pe cei mici în Fabrica Spiriduşilor, deschisă de luni până vineri între orele 17:00-21:00, iar sâmbăta şi duminica între 12:00-21:00.

Accesul în ateliere se face pe bază de jetoane care se numesc Spiridoni. Fiecare Spiridon are valoarea de 5 lei. Mai mult decât atât, serviciul de ambulanţă SMURD va organiza ateliere cu tematici legate de acordarea primului ajutor şi noţiuni de igienă personală. Participanţii vor putea vizita o ambulanţă, o maşină de pompieri, una de poliţie şi unul dintre elicopterele de intervenţie folosite în mod curent. Bucuraţi-vă de magia Sărbătorilor!

×
Subiecte în articol: observator