x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se întâmplă în România - Mort amendat ca nu avea centura de siguranta

Se întâmplă în România - Mort amendat ca nu avea centura de siguranta

02 Oct 2008   •   00:00

Florian Fieraru a povestit că fratele său, Ilie, a primit amendă pentru faptul că nu purta centura de siguranţă. Până aici nimic neobişnuit, doar că cel amendat este decedat de... 12 ani.



Un argeşean a apelat la redacţia cotidianului Curierul zilei, solicitând ajutorul într-o problemă delicată.

Florian Fieraru a povestit că fratele său, Ilie, a primit amendă pentru faptul că nu purta centura de siguranţă. Până aici nimic neobişnuit, doar că cel amendat este decedat de... 12 ani.

La adresa tatălui fraţilor Fieraru, din strada Nicolae Filimon numărul 9, a sosit un plic pe numele lui Ilie Fieraru. În plic se găsea un proces verbal, în care agentul de poliţie a constatat că pe 9-07-2008, la ora 14.04, acuzatul a condus autoturismul cu numărul PH-09-WXS pe Bdul Nicolae Bălcescu fără a purta centura de siguranţă. Pe lângă procesul verbal, în plic mai era o somaţie de plată, emisă de Primăria Piteşti, prin care Ilie Fieraru era somat să plătească amenda de 100 de lei, în caz contrar urmând să se treacă la aplicarea modalităţilor de executare silită.

Nu a avut niciodată maşină sau permis
Un alt lucru care îl intriga pe fratele decedatului este acela că pe procesul verbal, la rubrica rezervată observaţiilor, apărea scris că Ilie Fieraru recunoaşte greşeala: "Nu înţeleg cum ar fi putut fratele meu să spună că recunoaşte că nu purta centura de siguranţă din moment ce el e mort din 1996".

Curios este şi faptul că decedatul se afla în bazele de date ale Poliţiei Rutiere, dar Ilie Fieraru nu a avut niciodată permis şi nici măcar maşină.

E posibil ca altcineva să fi folosit datele decedatului
Comisarul şef Marian Badea, comandantul Poliţiei Rutiere Argeş a declarat că este posibil să fie vorba de o coincidenţă de nume, o eroare a agentului de poliţie constatator, dar nu este exclus nici ca cineva să fi folosit numele decedatului, cunoscând datele de identificare ale acestuia

"O să verificăm şi noi ce  s-a întîmplat şi nu excludem nici o posibilitate, pentru că sunt mulţi şoferi care nu prezintă documentele şi cunosc datele personale ale altora, evitând în acest fel primirea unei amenzi", a spus Marian Badea.

De asemenea, comisarul şef a ţinut să precizeze că fratele decedatului se poate adresa poliţiei pentru  anularea amenzii "Fratele decedatului poate să vină la noi să prezinte actele primite, împreună cu certificatul de deces al fratelui, şi se va anula imediat amenda".


×
Subiecte în articol: observator