x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se întâmplă în România: un deţinut bolnav a solicitat să fie eutanasiat

Se întâmplă în România: un deţinut bolnav a solicitat să fie eutanasiat

de Agerpres    |    08 Noi 2012   •   16:29
Se întâmplă în România: un deţinut bolnav a solicitat să fie eutanasiat
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Un bărbat de 44 de ani aflat în detenţie în Penitenciarul Botoşani a solicitat magistraţilor să fie eutanasiat.

Deţinutul, care suferă de afecţiuni cardiace, a depus la Judecătorie o cerere prin care cerea să fie ucis, pe motiv că nu mai poate îndura boala. Magistraţii au întregistrat cererea, însă au înaintat-o spre soluţionare judecătorului delegat de pe lângă Penitenciar, care a respins-o.

"Nu mai pot rezista, iar să mă sinucid ar fi cel mai mare păcat în faţa lui Dumnezeu. Sistemul penitenciar m-a îmbolnăvit şi nu pot aştepta până la ispăşirea pedepsei", a declarat în instanţă deţinutul.

Bărbatul a prezentat magistraţilor documente care atestă boala şi, pe fondul respingerii cererii de eutanasiere, aşteaptă eliberarea condiţionată.

"Persoana privată de libertate în cauză se află în executarea pedepsei închisorii în Penitenciarul Botoşani sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate. Persoana custodiată s-a adresat cu cerere instanţei de judecată în vederea solicitării liberării condiţionate pe criterii medicale. Soluţionând cauza, instanţa de judecată a respins cererea persoanei în cauză, stabilind termen de rediscutare după îndeplinirea fracţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Ana Maria Anghel.

×
Subiecte în articol: detinut botosani penitenciar eutanasiere