x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se judeca din cauza catedralei

Se judeca din cauza catedralei

16 Apr 2004   •   00:00

Inceperea lucrarilor de demolare a Monumentului Eroilor din Parcul Carol l-a suparat si mai tare pe primarul general al Capitalei, Traian Basescu.

El l-a dat in judecata pe edilul Sectorului 4, Vasile Mihalache, pentru ca a dat autorizatia de demolare a mausoleului si de organizare de santier in vederea construirii Catedralei Neamului, ignorand cele 30 de zile de la data comunicarii, timp in care se puteau depune contestatii.

„In acest moment, actele emise de Mihalache sunt suspendate. Incepand de maine (n.r. - azi) ne rezervam dreptul sa luam masuri legale. Cei de la Aedificia Carpati au obligatia sa sisteze lucrarile pana cand instanta se va pronunta. Ii vom actiona in judecata daca nu respecta legea", a spus Basescu. El este hotarat sa dea amenzi zilnice astfel incat „banii alocati de Guvern pentru demolarea monumentului sa ajunga in final in bugetul Municipalitatii". Inspectorii Primariei Capitalei vor supraveghea respectarea legii, continuarea lucrarilor de demolare a monumentului fiind considerata ilegala de catre Basescu.

Primarul general l-a criticat in continuare pe ministrul Culturii, Razvan Theodorescu, spunand ca acesta n-avea nici un drept sa declasifice zona in care se afla Monumentul Eroilor.

„Singura care putea sa dea aviz pentru declasificare era Comisia Nationala a Monumentelor Istorice. Cer de trei zile Ministerului Culturii acest aviz si toti de acolo de balbaie. Razvan Theodorescu a facut un mare abuz", mai spune edilul Capitalei.

Monica Andrei


Basescu a retrocedat hectare intregi din Parcul Copiilor

In replica, primarul Sectorului 4 isi mentine punctul de vedere declarand ca instanta va decide sistarea lucrarilor de demolare a mausoleului. „Conform Legii 53, la cererea proprietarului trebuia sa dau aviz de demolare si de organizare de santier. Nu am facut nimic ilegal. Numai instanta poate opri lucrarile. Este clar faptul ca Basescu este impotriva Catedralei. Daca tinea la spatiile verzi din Capitala nu retroceda hectare intregi in Parcul Copiilor", afirma Mihalache.

×
Subiecte în articol: observator