x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se modifică Legea audiovizualului

Se modifică Legea audiovizualului

de Jurnalul National    |    29 Ian 2008   •   00:00

Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Ministerul Culturii lucrează la un proiect de modificare a Legii audiovizualului, în vederea corelării acesteia cu noua Directivă a audiovizualului - Audiovisual Media Services Directive, a declarat pentru MEDIAFAX Virgil Niţulescu, secretar general al MCC.

Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Ministerul Culturii lucrează la un proiect de modificare a Legii audiovizualului, în vederea corelării acesteia cu noua Directivă a audiovizualului - Audiovisual Media Services Directive, a declarat pentru MEDIAFAX Virgil Niţulescu, secretar general al MCC. De modificarea Legii audiovizualului se ocupă un grup de lucru format din: Ioan Onisei şi Laura Frunzeti - de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Virgil Niţulescu, Delia Mucică, Adriana Popp şi Ani Hurduc - Ministerul Culturii şi Cultelor. Ministerul Culturii şi Cultelor are drept de iniţiativă legislativă, din partea Guvernului, pentru modificarea Legii audiovizualului, în cadrul instituţiei conduse de Adrian Iorgulescu funcţionând şi un "Compartiment pentru cinematografie, strategii audiovizuale". Potrivit lui Virgil Niţulescu, secretar general al MCC, în prezent se lucrează la realizarea unei "politici publice" pentru domeniul audiovizualului, care trebuie aprobată de Guvern, urmând ca ulterior să se ajungă la modificarea efectivă a Legii audiovizualului. "Nu se pune problema să ne apucăm să redactăm proiectul de modificare înainte de a realiza o politică publică pentru audiovizual, care nu există în momentul de faţă. După ce această politică publică va fi adoptată de Guvern, urmează să trecem la modificările pentru armonizarea Legii cu noua Directivă pentru audiovizual", a declarat Virgil Niţulescu. El a precizat că principalele modificări vizate, în acest sens, sunt legate de trecerea de la analogic la digital şi transferul conţinutului audiovizual în alte medii decât cele clasice, radio şi TV.

Legea audiovizualului 504 din 2002 a fost modificată ultima dată în 28 decembrie 2007, când toţi operatorii de cablu din România au fost obligaţă să retransmită, începând din acest an, postul TV5, în caz contrar, CNA putând să le retragă licenţa de difuzare. Potrivit Legii 364 din 28 decembrie 2007, care modifică Legea audiovizualului, TV5 a intrat în "must carry", alături de posturi finanţate de stat, precum TVR.

×
Subiecte în articol: observator audiovizualului