x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se reiau mişcările de protest

Se reiau mişcările de protest

de Diana Scarlat    |    25 Mai 2010   •   00:00

Mamele de bebeluşi vor protesta mâine în Piaţa Victoriei, pensionarii reiau, la rândul lor, protestele, de astăzi, la Ministerul Muncii şi la Parlament, studenţii pichetează în continuare Ministerul Educaţiei, iar ţara ar putea fi blocată de greva generală în toate domeniile bugetare.



Sindicaliştii din administraţie nu vor face grevă pe termen nelimitat, ci se vor solidariza cu profesorii pentru o zi. Preşedintele Alianţei Sed Lex, Vasile Marica, a declarat ieri că în administraţie s-ar putea declanşa greva generală în ziua asumării răspunderii Guvernului pe măsurile de austeritate sau în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură în Parlament, decalându-se astfel faţă de data anunţată, de 31 mai, când toţi bugetarii ameninţă că vor înceta lucrul. "E posibil ca asumarea să aibă loc luni, la 31 mai, şi atunci greva va fi în ziua anunţată sau e posibil să aibă loc vineri, şi atunci o să o decalăm cu trei zile", a precizat Marica, argumentându-şi decizia prin faptul că acesta ar fi un semnal foarte clar pentru guvernanţi.

De asemenea, sindicaliştii de la RATB şi Metrorex au anunţat că vor face grevă de solidaritate, însă data nu a fost stabilită încă, transportul în comun urmând să fie oprit la 31 mai sau la 1 iunie. "Este posibil să asigurăm o treime din transport în ziua protestului sau să facem grevă doar câteva ore", a declarat Vasile Petrariu, liderul sindical al RATB. În grevă vor intra şi angajaţii CFR. La 31 mai intră în grevă şi transportatorii afiliaţi la FORT.

×
Subiecte în articol: observator proteste