x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SEBEŞ - Referendum pentru fabrica de formaldehidă

SEBEŞ - Referendum pentru fabrica de formaldehidă

de Jurnalul National    |    22 Sep 2007   •   00:00

Locuitorii din Sebeş sunt aşteptaţi, duminică, la urne, pentru a decide dacă vor sau nu producerea unor substanţe cancerigene pe teritoriul localităţii.

Locuitorii din Sebeş sunt aşteptaţi, duminică, la urne, pentru a decide dacă vor sau nu producerea unor substanţe cancerigene pe teritoriul localităţii, consultarea publică fiind organizată după ce compania Kronospan Sebeş a anunţat că vrea să inaugureze o nouă fabrică de producere a formaldehidei. Mai mulţi locuitori din Sebeş consideră că substanţa este cancerigenă şi vor să se interzică fabricarea ei pe raza municipiului, transmite corespondentul Mediafax. La presiunea localnicilor, Primăria şi Consiliul Local Sebeş au decis să organizeze un referendum local in care să răspundă la intrebarea: "Sunteţi de acord cu producerea substanţelor chimice cancerigene pe raza municipiului Sebeş?"

Prefectul de Alba, Cosmin Covaciu, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a luat toate măsurile pentru organizarea referendumului de duminică, stabilind secţiile de votare şi paza acestora şi tipărind buletinele de vot pentru acest scrutin. Covaciu a spus că au fost stabilite 16 secţii de votare, au fost confecţionate 80 de ştampile cu inscrisul "Votat", 16 ştampile de control pentru secţiile de votare şi una pentru Biroul Electoral Central Sebeş. La consultarea publică sunt aşteptaţi 25.360 de alegători de pe raza municipiului Sebeş, fiind tipărite 27.869 de buletine de vot şi acelaşi număr de timbre autocolante, care vor fi lipite pe actul de identitate al fiecărei persoane ce şi-a exercitat votul.
Potrivit prefectului de Alba, din punct de vedere legal, referendumul de duminică este doar o consultare a populaţiei şi nu va avea efecte directe asupra societăţii Kronospan Sebeş.

×
Subiecte în articol: verde! sebeş sebe