x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secretele faimosului lac Belina

Secretele faimosului lac Belina

23 Sep 2017   •   10:57
Secretele faimosului lac Belina

Radu Tudor a prezentat vineri, la „Punctul de întâlnire”, secretele faimosului lac Belina.

O insulă şi un braţ de pe Dunăre au trecut acum patru ani prin semnătura premierului Victor Ponta, de la Guvern la Consiliul Judeţean Teleorman. Oficial, în scopuri turistice: un aquapark, un complex turistic şi sportiv, cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, o tabără cu plajă ar fi trebuit să răsară la Teleorman, în comuna Seaca, una din cele mai sărace din zonă, acolo unde Nicolae Ceauşescu a început, în 1981, o hidrocentrală împreună cu bulgarii.

La cinci kilometri de graniţa de pe Dunăre cu Bulgaria, lângă Turnu Măgurele, comuna Seaca nu înseamnă mai mult de două sate. Oamenii trăiesc din agricultură şi din pescuit industrial.

Insula Belina (Suprafaţă teren -2.103.885 mp, Suprafaţă construită C1- dig şi parapet - 9.910 mp, Suprafaţă construită C2- parapet -403 mp, Suprafaţă construită C3 - dig şi parapet -18.411 mp) şi Braţul Pavel (Lungime – 4.587 m, Suprafaţă teren-1.368.773 mp, Suprafaţă construită C1-dig -3.928 mp, Suprafaţă construită C2 - dig - 655 mp, Suprafaţă construită C3 - dig 3.629 mp).

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman.

×
Subiecte în articol: radu tudor Belina