x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sectorul 1 - Disputele pentru salubrizare continuă

Sectorul 1 - Disputele pentru salubrizare continuă

de Monica Andrei Capatos    |    26 Oct 2007   •   00:00

Disputa intre primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi conducerea fimei de salubritate REBU continuă. Directorul general al REBU, Mircea Raicu, a declarat că firma pe care o conduce işi va relua activitatea in Sectorul 1 şi i-a cerut primarului Chiliman să respecte hotărările judecătoreşti prin care se dovedeşte că societatea deţine singurul contract valabil.

La jumătatea lunii august, primarul Sectorului 1 nu a mai prelungit contractul cu firma REBU, fapt ce a generat un scandal, fiind lansate mai multe acuzaţii cu tentă politică.

Mircea Raicu a precizat că timp de două luni compania a fost impiedicată in mod abuziv de Chiliman să-şi exercite obligaţiile contractuale, inregistrănd pierderi de aproximativ două milioane de euro pentru a căror recuperare va fi introdusă acţiune in instanţă. Pe de altă parte, Chiliman a anunţat că REBUse va intoarce in Sectorul 1 doar cănd va căştiga o licitaţie pentru salubrizare.

Potrivit edilului de sector, aşa-zisele sentinţe invocate de REBU sunt răspunsuri ale instanţei la unele acţiuni iniţiate de societatea de salubritate, insă privind procedurile de licitaţie. Cu toate acestea, rezultatele unui sondaj de opinie arată că doar 50% dintre cei intervievaţi sunt mulţumiţi de noua firmă de salubritate, Romprest.

×
Subiecte în articol: observator