x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sectorul bulgăresc al podului Ruse-Giurgiu intră în reparaţii

Sectorul bulgăresc al podului Ruse-Giurgiu intră în reparaţii

de Marina Constantinoiu    |    01 Iul 2011   •   12:33

Ministrul bulgar pentru Dezvoltare Regionala, Rosen Plevneliev, a dat startul lucrarilor de reabilitare a sectorului bulgaresc al podului Ruse-Giurgiu, relateaza Rador, citand dariknews.bg.

Lucrarile de reparatii vor dura doua luni si vor costa circa 1,7 milioane de leva (circa 850.000 de euro). In cursul reabilitarii podului, circulatia rutiera nu va fi intrerupta, fiind prevazuta o organizare speciala a traficului. "Este posibil ca anumite incarcaturi agabaritice si de mare tonaj sa fie redirectionate spre liniile de feribot si sa fie permisa trecerea doar pentru cele standard. Autocarele si camioanele vor putea circula fara restrictii.

Vor exista semafoare speciale si o coordonare speciala a circulatiei", a precizat ministrul Plevneliev. Reparatiile vor fi efectuate doar in sectorul bulgaresc al podului. In ciuda numeroaselor convorbiri pe aceasta tema, desfasurate cu partea romana, nu a fost exprimata intentia de a fi realizata o reabilitare totala a podului Ruse-Giurgiu: "Dupa ce i-am invitat si le-am explicat, dupa ce am negociat si ei nu au luat nic io decizie... la fel s-a intamplat si in cazul reducerii taxei de traversare, la fel si cu lucrarile de reparatie. Tot ceea ce putem face este sa demaram lucrarile, sa reducem taxele si sa vedem de-acum inainte cum vor reactiona. Cred cu tarie ca vazand ca suntem fermi in eforturile de a realiza reabilitarea podului, colegii nostri romani se vor implica in aceasta initiativa. Pana in prezent, inca nu avem dovezi in acest sens", a comentat ministrul Plevneliev. Reparatii de amploare ale podului, construit in urma cu 56 de ani, nu au mai fost realizate din anul 1995.



×