x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ŞEDINŢA CONSILIULUI GENERAL, BĂŞCĂLIE TOTALĂ/“Mangleli şi consternare”

ŞEDINŢA CONSILIULUI GENERAL, BĂŞCĂLIE TOTALĂ/“Mangleli şi consternare”

de Monica Andrei Capatos    |    23 Dec 2008   •   00:00
ŞEDINŢA CONSILIULUI GENERAL, BĂŞCĂLIE TOTALĂ/“Mangleli şi consternare”

Caii abandonaţi, wc-urile urât mirositoare, monumentul dedicat martirilor Revoluţiei din ’89, modernizarea cimitirelor, au fost subiectele pe marginea cărora consilierii şi-au arătat muşchii. În rest, şedinţa de la Primărie a fost ieri un bâlci, unde miştourile au fost la loc de cinste, cele mai multe proiecte fiind respinse.

Şedinţa Consiliului General de la Primăria Capitalei a început ieri promiţător, dar s-a finalizat lamentabil. Un moment de reculegere pentru morţii Revoluţiei din 1989 i-a făcut pe aleşii locali să tacă preţ de un minut. Atât. După, a început tămbălăul, “manglelile” şi momentele de “consternare”, cuvinte introduse în vocabularul consilierilor de Victor Stan, au fost consemnate de aproape fiecare consilier în parte. Interpelările, introduse pe ordinea de zi, ca principal punct, au arătat care sunt “problemele” reale ale Capitalei. Adoptarea cailor abandonaţi, strângerea rahatului de pe străzi, wc-urile pseudo-ecologice au fost motivele pentru care câţiva consilierii s-au dus la microfon şi au ţinut o cuvântare. Fântâna arteziană muzicală din Parcul Herăstrău, un proiect care-i costa pe bucureşteni peste opt milioane de euro, a încins spiritele. La fel şi cele legate de modernizarea cimitirelor din Bucureşti, care urmau a fi dotate cu televiziune pentru supravegherea mormintelor şi decorate cu spaţii verzi moderne. Nici proiect nu era cotat sub trei milioane de euro. Toate iniţiativele edilitare puse pe hârtie au fost respinse, nu înainte însă ca aleşii să-şi adreseze acuze.

RĂTĂCIRILE LUI IONESCU
Momentul cel mai amuzant a fost atunci când primarul general, Sorin Oprescu, presat de timp, a părăsit sala de şedinţe, punându-l în locul său pe viceprimarul PNG, Robert Ionescu. Profitând de faptul că Ionescu a ajuns din întâmplare viceprimar general, el nefiind la curent cu nimic din ce se întâmplă în administraţia locală, consilierii PNL l-au pus să explice câteva proiecte de pe ordinea de zi, cum ar fi atribuirea unui teren pentru cimitirul turcesc sau modalitatea de facturare a consumului de apă rece. Privirile de om rătăcit în spaţiu ale lui Ionescu au făcut toţi banii, vorba aceea. Multe dintre propunerile ce au urmat au fost respinse, chiar şi de PSD, deşi unele erau iniţiate de echipa Oprescu. Patru parcări multietajate în Colentina, Maşina de Pâine, Drumul Taberei, Aleea Romancierilor n-au primit girul consilierilor, pe motiv că un loc de parcare ajungea chiar la 37.000 de euro. A urmat votarea câtorva PZU-uri, doar e la modă deja în Consiliul General, şi formarea unor comisii. A, şi aprobarea unui protocol semnat cu Ministerul Finanţelor, ELCEN şi RADET, care să stabilească graficul de eşalonare a datoriilor istorice ale RADET. “Dacă aceste penalităţi, de 8.000 de miliarde de lei vechi nu ar fi şterse municipalitatea  nu mai poate acoperi creşterea preţului la gigacalorie”, a spus Oprescu.

×
Subiecte în articol: observator