x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şedinţă de urgenţă la Ministerul de Interne. Stroe: În cazul mitingurilor, nu am aplicat legea până la capăt!

Şedinţă de urgenţă la Ministerul de Interne. Stroe: În cazul mitingurilor, nu am aplicat legea până la capăt!

21 Oct 2013   •   09:27
Şedinţă de urgenţă la Ministerul de Interne. Stroe: În cazul mitingurilor, nu am aplicat legea până la capăt!

Organizatorii mitingurilor din București și din țară trebuie să respecte legea, iar aceste manifestații trebuie monitorizate pentru a nu se ajunge la conflicte între cetățeni și reprezentanții instituțiilor statului, a declarat astăzi, ministrul Radu Stroe, în cadrul unei şedinţe la MAI.

Stroe le-a spus prefecţilor şi reprezentanţilor Jandarmieriei că vor trebui monitorizate aceste mitinguri. "Mă refer la cele autorizate şi traseele parcurse în astfel de situaţii, astfel încât să diminuăm imaginea, pe bună dreptate negativă, în legătură cu faptul că nu am aplicat legea până capăt. Rămân totuşi ferm pe ideea pe care şi primul ministru a expimat-o, şi anume aceea că vom încerca să nu se ajungă la conflicte între cetăţeni şi reprezentanţii instituţiilor statului", a spus Radu Stroe, la videoconferinţa cu prefecţii.

Ministrul Afacerilor Interne a subliniat însă că şi organizatorii mitingurilor ar trebui să respecte legea. "Organizatorii mitingurilor vor trebui să înţeleagă faptul că trebuie să respecte legea. De voie şi, dacă va fi cazul, de nevoie", a spus Radu Stroe.

Ministrul a precizat că luni va avea loc la nivelul MAI o şedinţă de comandament pe tema protestelor.

"Noi vom avea astăzi o şedinţă de comandament la nivelul MAI pe această temă, dar am vrut doar să încunoştiinţez prefecţii, şefii poliţiilor judeţene şi şefii inspectoratelor de jandarmi", a declarat Radu Stroe, în videoconferinţa cu prefecţii pe care a organizat-o la sediul Ministerului pentru a discuta pe tema pregătirilor de iarnă.

×