x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sediul UDMR din Capitală a fost spart. Marko Bela: E destul de ciudată coincidenţa cu acţiunile din secuime

Sediul UDMR din Capitală a fost spart. Marko Bela: E destul de ciudată coincidenţa cu acţiunile din secuime

06 Sep 2009   •   00:00

Cabinetul preşedintelui UDMR, Marko Bela, situat pe Strada Avram Iancu, a fost spart, în această dimineaţă. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie care au declanşat o anchetă. Deocamdată nu se cunosc autorii atacului şi nici pagubele produse.



La momentul producerii incidentului, liderul UDMR, Marko Bela, nu se afla în Capitală. Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, acesta a catalogat actul drept unul "destul de grav".

Marko Bela susţine că autorii spargerii au scotocit printre documentele aflate în sediul partidului, însă nu a aflat încă dacă au şi fost furate câteva dintre acestea.

Întrebat dacă vede vreo legătură între acest incident şi acţiunile organizate zilele acestea la Odorheiul Secuiesc, Marko Bela a declarat că nu îi place să facă speculaţii, dar că nu poate nega că această coincidenţă este "destul de ciudată".

UPDATE. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, un geam al sediului UDMR a fost spart, poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale presupunând că persoanele au intrat în sediu după ce au escaladat zidul.

Poliţia a fost anunţată la ora 11.10 despre faptul că un geam al sediului UDMR din Bucureşti era spart, poliţiştii Secţiei 8 deplasându-se cu două maşini la faţa locului.

Vecinii susţin că în permanenţă în apropierea sediului există un echipaj de Poliţie care patrulează în zonă, aceştia fiind miraţi că cineva a putut intra în clădire fără să fie văzut.

Accesul în imobil se face printr-o poartă, unde există interfon, iar zidul din faţa curţii clădirii are aproximativ doi metri înălţime. Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că nu ar lipsi nimic din sediul UDMR.

"Echipa de cercetare efectuează, în prezent, verificări la faţa locului. Sunt urme de răvăşire, însă primele date de la faţa locului nu confirmă că s-ar fi furat ceva. Marko Bela (n.r. - liderul UDMR) ne va ajuta să clarificăm dacă s-au sustras sau nu bunuri din sediu, cercetarea fiind în curs", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

UPDATE. Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, pentru Mediafax, că hoţii au furat steagul UDMR arborat în faţa sediului Uniunii, liderul organizaţiei arătând că nu cunoaşte ce altceva s-a mai furat. "Ceea ce ştim că s-a luat în mod cert - noi avem acolo un steag al UDMR, cu sigla Uniunii, pe arborat în faţa clădirii - acela a fost luat, ceea ce, după părerea mea, ar demonstra anumite intenţii politice, nu vreau să le interpretez", a spus liderul maghiar. (V.A.)



×