x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șefa DSV Gorj a fost demisă. Ministrul Costache nemulțumit de măsurile luate în cazul familiei bărbatului diagnosticat cu coronavirus

Șefa DSV Gorj a fost demisă. Ministrul Costache nemulțumit de măsurile luate în cazul familiei bărbatului diagnosticat cu coronavirus

28 Feb 2020   •   12:34
Șefa DSV Gorj a fost demisă. Ministrul Costache nemulțumit de măsurile luate în cazul familiei bărbatului diagnosticat cu coronavirus
Sursa foto: Victor Stroe

Șefa DSV Gorj a fost demisă de ministrul Sănătății, Victor Costache, după scandalul izbucnit pe tema persoanelor carantinate de la Gorj, ca urmare a expunerii la noul coronavirus, scrie Antena3.

Mai exact, au apărut controverse între autorităţi pe tema măsurilor luate în cazul familiei bărbatului diagnosticat cu coronavirus

Oficialii din Bucureşti afirmă că rudele tânărului sunt în carantină, în vreme ce cei de la ISU Gorj spun că oamenii sunt doar izolaţi la domiciliu. 

”Toate persoanele cărora li s-au recoltat probe biologice sunt izolate la domiciliu, sub supraveghere. Nu avem centre de carantină în Gorj. Dacă va fi cazul, persoanele care intră în carantină vor fi transportate în centre specializate”, anunțat purtătorul de cuvânt ISU Gorj, Florin Chisim.

„Victor Costache, ministrul Sănătății, a decis astăzi demiterea directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen, în cadrul videoconferinței organizate cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică din teritoriu.

 

Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19.

 

Victor Costache, ministrul Sănătății, a convocat, în această dimineață, o videoconferință de urgență cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19.

 

A fost verificată respectarea procedurilor privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciliu”, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății.

 

 

×
Subiecte în articol: șefa dsv gorj demisa