x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şefa Protecţiei Copilului Teleorman: Nu am luat bani pentru adopţii, nu sunt vinovată

Şefa Protecţiei Copilului Teleorman: Nu am luat bani pentru adopţii, nu sunt vinovată

10 Iul 2014   •   15:45
Şefa Protecţiei Copilului Teleorman: Nu am luat bani pentru adopţii, nu sunt vinovată
Sursa foto: sursazilei.ro

Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman (DGASPC), Floarea Alesu, susţine că nu a luat niciun ban pentru adopţii şi că nu s-au găsit dovezi care să îi certifice vinovăţia.

"Au ridicat nişte agende unde erau câteva înscrisuri şi câteva documente pe care le aveam cu DGASPC-ul la asistenţii maternali. Dumnealor mi-au spus că nu sunt acuzată, sunt doar suspiciuni. Din cauza asta au şi căutat probe. Nu am luat bani pentru adopţii. Sunt sesizări făcute de mult timp. Am avut şi la ANI. S-a constatat că totul este în regulă. S-a ridicat laptopul de la serviciu. Nu pot să suspectez pe nimeni. Îl ştiu inclusiv pe cel care mi-a făcut sesizare la ANI. Îi ştiu numele, este un coleg de serviciu, dar asta este", a declarat Floarea Alesu, după audierea de la DNA.

Directoarea instituţiei a precizat că nu a luat bani şi că are doar 100 de euro şi 4.400 de lei, pe care intenţiona să-i dea ca dar la o nuntă şi respectiv să plătească spitalizarea tatălui ei.

"Azi, am la domiciliu 100 de euro şi 4.400 lei, bani să îl ducem pe tatăl meu la Bucureşti pentru că este bolnav. Cei 100 de euro erau bani să mă duc poimâine la o nuntă. Îi şi schimbasem. Fiecare instituţie trebuie să îşi facă datoria aşa cum ne-o facem şi noi. Eu stau cu fruntea sus pentru că nu mă fac vinovată cu absolut nimic", a declarat pentru Agerpres Floarea Alesu.

Ea se află în concediu de odihnă până pe 31 iulie.

Floarea Alesu este director al instituţiei din iulie 2006. Ea este suspectată de fapte de corupţie, mai precis că ar fi luat câte 1000 de euro pentru mai multe cazuri de adopţii, în perioada 2005-2012.

Procurorii DNA efectuează percheziţii, în continuare, la sediul DGASPC din Alexandria.

×