x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şefia Poliţiei Capitalei va fi schimbată

Şefia Poliţiei Capitalei va fi schimbată

de Mara Raducanu    |    Violeta Fotache    |    10 Apr 2009   •   00:00
Şefia Poliţiei Capitalei va fi schimbată
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Întreaga conducere a Poliţiei Capitalei va fi schimbată, în frunte cu chestorul principal de poliţie, Marian Tutilescu, ne-au declarat înalte surse din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Motivul schimbărilor este legat de modul în care a acţionat poliţia în cazul incidentului de la Mall Plaza în care a fost implicat Eugen Preda.



Şeful Poliţiei Capitalei, Marian Tutilescu, şi adjuncţii săi, chestorul Lucian Guran şi comisarul-şef Aurel Smochină, vor fi schimbaţi de la conducerea Poliţiei. Un alt nume pe lista schimbărilor este cel al lui Marian Stoian, comisar-şef la Direcţia Judiciară, care se ocupa de monitorizarea clanului Preda, susţin sursele citate. Până la această oră însă Ministerul nu a comunicat oficial vreo schimbare.

Post dorit de PSD?

Potrivit unor alte surse, tot din interiorul Ministerului de Interne, postul lui Tutilescu ar fi dorit de reprezentanţi ai PSD. În momentul scandalului de la Plaza Mall, chestorul Marian Tutilescu nu se afla în Capitală, la comanda Poliţiei Capitalei fiind comisarul-şef Constantin Adam. Imediat după scandal, MAI a declanşat un control la Poliţia Capitalei, ministrul Dan Nica anunţând că toate persoanele care au o implicare în acest caz, în sensul încălcării ordinelor interne de funcţionare a MAI, vor fi demise. Raportul acestui control ar scoate la iveală faptul că poliţiştii nu ar fi acţionat la timp, deşi ar fi ştiut că urma să aibă loc scandalul de la Plaza Mall, din 21 februarie, între bodyguarzii de la BGS şi Eugen Preda, sportiv al Clubului Dinamo şi agent de poliţie.

"Totul este o diversiune"

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat pentru Jurnalul Naţional: "Totul este o diversiune. Numirile şi schimbările din funcţie se fac în conformitate cu legea şi se anunţă în mod oficial, nu pe surse. O eventuală decizie de acest fel trebuie comunicată de cei care o iau. În aceste condiţii, consider că totul este o diversiune şi cer ca diversioniştii să fie identificaţi". "Nu am fost informat, nu ştiu să fi fost schimbat din funcţie. Dacă am fost schimbaţi cu toţii... Am fost o echipă, am lucrat în echipă. E bine să ne mai schimbăm din când în când (puţin ironic)", ne-a declarat aseară chestorul principal Marian Tutilescu. "Nu am făcut nici o cerere de transfer, dar ştiam de propunerea de a fi mutat la Direcţia Permise, pentru a rezolva problemele de acolo privind corupţia, ştiţi cazurile cu permisele..." Cât priveşte scandalul de la Mall Plaza, Tutilescu a precizat: "la momentul acela eu nu mă aflam în Bucureşti. Nu am citit raportul, dar ştiu doar că vreo doi-trei ofiţeri nu au făcut ce trebuia!"

Mihai Pitulescu, iertat?

Înaltele surse au tăcut mâlc în ceea ce-l priveşte pe Mihai Pitulescu, şeful Serviciului de Investigaţii din cadrul Poliţiei Capitalei. La scurt timp după incidentul din Plaza Mall, soldat cu reţinerea lui Preda şi a altor patru persoane, Pitulescu a declarat că poliţia ştia despre o posibilă acţiune a clanului Preda în Sectorul 6. Atunci de ce poliţia nu a intervenit pentru a preveni tulburarea ordinii publice?


×