x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sefii muzeului din Gorj si-au dat demisia

Sefii muzeului din Gorj si-au dat demisia

de Petru Zoltan    |    Aura Stoenescu    |    01 Aug 2008   •   00:00
Sefii muzeului din Gorj si-au dat demisia

11:55 • Directorul Muzeului Judetean Gorj, Vasile Marinoiu si-a dat demisia in urma dezvaluirilor publicate de Jurnalul National, sub titlul „Vestigiile romane rumegate de vaci”.

Directorul Muzeului Judeţean Gorj, Vasile Marinoiu şi-a dat demisia în urma dezvăluirilor publicate de Jurnalul Naţional, sub titlul „Vestigiile romane rumegate de vaci”.

A RECUNOSCUT. Alături de Marinoiu şi-a dat demisia şi adjunctul său Gheorghe Calotoiu. Fosta echipă managerială şi-a asumat, astfel, situaţia dezastruoasă în care se află instituţiile subordonate muzeului pe care le-au „patronat” vreme de 30 de ani. Gheorghe Calotoiu susţine că şi-a dat demisia la cererea conducerii Consiliului Judeţean Gorj, pentru că a făcut parte din aceeaşi echipă managerială. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, care are în subordine muzeul, ne-a declarat că: „Am cerut unei comisii din instituţia pe care o conduc să facă investigaţii în legătură cu informaţiile apărute în Jurnalul Naţional. Am constatat că tot ce s-a scris e adevărat, în urma investigaţiilor, cei doi directori fiind nevoiţi să-şi dea demisia”. Vasile Marinoiu va susţine, azi, o conferinţă de presă în care va prezenta motivele demisiei sale. Contactat telefonic acesta ne-a declarat că: „mi-am dat demisia din cauza subalternilor care m-au săpat. Într-adevăr au fost nişte greşeli acolo, dar nu foarte mari. Din cauza asta mi-am dat demisia. Mai aveam doi ani pînă la pensie, dar oamenii cînd i-am pus la muncă au zis să mă dea jos”. Totodată, Vasile Marinoiu a recunoscut că i-a folosit muncitorii de la muzeu la amenajarea propriei vile: „Au venit două zile, dar i-am plătit.”, ne-a mai spus acesta. În legătură cu botezul nepotului său de la casa memorială Gheorghe Tătărescu, acesta a ţinut să ne precizeze că „au fost 20 de invitaţi, a fost un bufet suedez acolo, dar am plătit 1 milion de lei”.

×
Subiecte în articol: observator demisia