x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful ANOFM, Silviu Bian, reţinut de procurorii DNA

Şeful ANOFM, Silviu Bian, reţinut de procurorii DNA

15 Oct 2011   •   14:47
Şeful ANOFM, Silviu Bian, reţinut de procurorii DNA

Updae: Secretarul de stat Siliviu Bian, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), a fost adus, pentru audiere, sambata seara, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce ar fi fost prins primind 80.000 de lei de la o persoana.
Avocatul Cristian Ene, care il reprezinta pe oficialul ANOFM), a ajuns la DNA, el confirmand jurnalistilor ca a fost solicitat de clientul sau Silviu Bian, adus de anchetatori de la Brasov.
In jurul orei, 20.40, anchetatorii anticoruptie au ajuns cu Bian la sediul directiei.

Biroul de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a precizat, pentru Mediafax, ca institutia deruleaza o actiune, insa nicio persoana nu a fost retinuta, iar orice masura preventiva care va fi luata va fi comunicata presei.
Seful ANOFM, Silviu Bian, a fost retinut de procurorii DNA. Bian a fost prins in flagrant, la Brasov, in timp ce lua mita de la subalternii sai din localitate, pentru a-i mentine in functii. Suma totala ar fi de 80.000 de lei.

Conform Antena 3, flagrantul a avut loc in urma cu doua ore. Bian urmeaza sa fie prezentant in fata unei instante cu propunere de arestare.

Procurorii urmaresc acest caz de mai multa vreme. Silviu Bian ar fi cerut si cota parte din veniturile angajatilor.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, pentru Antena 3, ca nu stie nimic despre arestare.

Ministerul Muncii: Sunt suspiciuni ca Silviu Bian ar fi conditionat mentinerea in functie a unor subalterni

Purtatorul de cuvant de la Ministerul Muncii, Ioana Santa, a declarat sambata ca exista suspiciuni legate de faptul ca presedintele ANOFM, Silviu Bian, ar fi mentinut in functie anumiti subalterni de la agentiile judete de ocupare, cerand in schimb anumite sume de bani.

"Exista suspiciuni potrivit carora domnul presedinte Silviu Bian ar fi mentinut in functii anumite persoane de la agentiile de ocupare, cerand in schimb anumite sume de bani. Sunt doar suspiciuni, anchetatorii trebuie lasati sa-si faca treaba", a declarat purtatorul de cuvant de la Ministerul Muncii.

Ioana Santa a mai spus ca in cele trei saptamani de cand Sulfina Barbu a fost numita in functia de ministru al Muncii, nu a primitn nicio sesizare privind posibile acte de coruptie comise de presedintele ANOFM si secretar de stat, Silviu Bian.

"Din prima zi ministrul a aratat toleranta zero fata de orice act de coruptie, iar acest caz nu face exceptie", a mai spus purtatorul de cuvant de la MMFPS.

Citeste si: Sulfina Barbu: Seful ANOFM, revocat din functie. Nu voi tolera fapte de coruptie

Presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM- institutie care functioneaza sub autoritatea Ministerului Muncii), Silviu Bian, ar fi fost prins de procurorii anticoruptie in timp ce prima 80.000 de lei, de la o persoana.

Biroul de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a preciza ca institutia deruleaza o actiune, insa nicio persoana nu a fost retinuta, iar orice masura preventiva care va fi luata va fi comunicata presei.
Potrivit unor surse judiciare, Silviu Bian a fost prins in flagrant cand primea suma de aproximativ 80.000 de lei, iar banii ar fi fost ceruti si primiti de la angajati ai AJOFM Brasov.(Mediafax)

×