x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful clinicii de Neuropsihiatrie de la Spitalul Militar Cluj, reţinut pentru complicitate la înşelăciune

Şeful clinicii de Neuropsihiatrie de la Spitalul Militar Cluj, reţinut pentru complicitate la înşelăciune

24 Iul 2013   •   21:46
Şeful clinicii de Neuropsihiatrie de la Spitalul Militar Cluj, reţinut pentru complicitate la înşelăciune

Şeful Secţiei de Neuropsihiatrie de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, Radu Ciurea, a fost reţinut de către procurorii de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru complicitate la înşelăciune, alături de un psiholog din Deva, după ce ar fi dat adeverinţe false unor persoane care ulterior au luat indemnizaţii pentru persoane cu handicap.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Mediafax că medicul Radu Ciurea, de la Spitalul Militar Cluj-Napoca, a fost reţinut pentru 24 de ore, de către procurori. Conform anchetatorilor, medicul ar fi eliberat în fals adeverinţe din care să rezulte că mai mulţi oameni suferă de boli psihice grave.

Medicul ar fi eliberat adeverinţe pentru 17 persoane, cercetate în acelaşi dosar pentru înşelăciune. Ciurea este cercetat alături de un psiholog din Deva, reţinut şi acesta, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Medicul a recunoscut în faţa anchetatorilor că a eliberat adeverinţe sau scrisori medicale celor 17 pacienţi în decursul anilor 2008-2009, dar susţine că a eliberat aceste adeverinţe pe baza unor diagnostice reale, respectiv că nu a falsificat nici un act.

Medicul clujean şi psihologul din Deva vor fi prezentaţi, joi, Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

×