x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, reţinut pentru 24 de ore

Şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, reţinut pentru 24 de ore

de Mediafax    |    24 Sep 2011   •   18:41
Şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, reţinut pentru 24 de ore

UPDATE: Presedintele LPF, Dumitru Dragomir a declarat, conform Mediafax, ca dupa actiunea DNA de sambata, "vor cadea multe capete" si "cei vinovati de coruptie ar trebui sa se duca la puscarie".

UPDATE: Seful arbitrilor romani, Vasile Avram a fost retinut pentru 24 de ore, dupa o zi intreaga in care a fost audiat la sediul DNA.

Duminica, Avram va fi adus in fata instantei de procurorii DNA, care vor propune arestarea preventiva

Presedintele CCA, Vasile Avram, a fost urcat intr-o masina de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in jurul orei 13.45, dupa ce DNA a efectuat in aceasta dimineata o perchezitie la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Avram, care nu avea catuse la maini, a fost urcat intr-o masina DNA, insotit de trei mascati si a fost dus la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

La iesirea din sediul institutiei, Vasile Avram a declarat: "Nu stiu ce se intampla, a fost doar o perchezitie, mai multe intrebati-i pe domnii procurori".

Procurorii DNA au plecat, azi dimineata, de la sediul CCA, cu sase cutii de documente.

Anchetatori anticoruptie au descins la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), in baza unui mandat emis de instanta, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) facand cercetari legate de fapte de coruptie in fotbal, vizat in aceasta ancheta fiind seful CCA, Vasile Avram.

Surse judiciare informeaza ca procurorii DNA au convocat mai multi arbitrii pentru a fi audiati.

Sport FM a relatat ca in ancheta este vizat clubul Otelul Galati, dupa ce presedintele CA al galatenilor, Ionel Bors, a comandat un audit, descoperindu-se ca ar lipsi un milion de dolari.

Seful arbitrilor, Vasile Avram, ar fi favorizat clubul galatean pentru a beneficia de arbitri permisivi.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu crede ca Vasile Avram a fost dus la DNA doar pentru a da declaratii.

"Deocamdata nu am vorbit cu Avram. Din cate stiu eu Avram este un om inteligent si cred ca a fost invitat doar sa dea unele declaratii la DNA. Probabil dupa audieri o sa ma sune sa-mi spuna despre ce e vorba. Voi avea atunci o opinie, acum nu stiu despre ce e vorba, poarte procurorii au venit sa analizeze arbitrajele din ultimele etape", a spus Sandu.

×