x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu, a demisionat

Şeful Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu, a demisionat

26 Iun 2015   •   11:50
Şeful Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu, a demisionat
Sursa foto: Ion Dedu / Foto: jurnaluldeilfov.ro

Seful Directiei de Transporturi din Primaria Capitalei, Ion Dedu, si-a dat demisia din motive personale, acesta urmand sa paraseasca functia incepand cu data de 22 iulie 2015, potrivit unui raspuns trimis de Primaria Capitalei.

Citeste si Consilierul primarului Oprescu rămâne în arest! Solomon Wigler fusese prins în flagrant în timp ce lua mită

"Domnul Ion Dedu si-a depus demisia la directia Resurse Umane, demisie ce va fi operabila incepand cu data de 22 iulie 2015, acesta invocand motive personale. Demisia este un act unilateral si nu necesita aprobarea conducatorului institutiei, conform legislatiei in vigoare", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea Hotnews.ro.

Citeste si Solomon Wigler, în arest preventiv pentru 30 de zile

Demisia lui Ion Dedu vine in conditiile in care institutia este zguduita de un grav scandal de coruprie, la inceputul lunii iunie, consilierul personal al primarului Sorin Oprescu, Solomon Wigler, fiind retinut de procurorii DNA pentru ca ar fi primit spaga 204.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni pentru aprobarea unor proiecte imobiliare.

Citeste si Cum lua şpaga Wigler, consilierul lui Sorin Oprescu

Pe 12 iunie 2015, Cosmin Metescu, un angajat al Serviciului Urbanism din Primaria Capitalei a fost retinut de procurorii DNA, dupa ce a fost prins cand lua mita 40.000 de euro, pentru modificarea unui plan de urbanism zonal, astfel incat pe un teren incadrat ca "spatiu verde" sa se poata construi.

Citeste si Reacţia Primăriei Capitalei, după arestarea consilierului Solomon Wigler

Anul trecut, tot in luna iunie 2014, Madalin Dumitru, fostul sef al Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii anticoruptie ca cerea comisioane pentru contracte derulate de municipalitate.

Citeste si Consilier al lui Sorin Oprescu, reţinut de DNA! A fost prins în flagrant luând mită

Anchetatorii au aratat, in referatul prin care au cerut arestarea preventiva, ca "este cert ca inculpatul Dumitru Madalin Ionica pretindea comisioane pe contractele derulate de Primaria municipiului Bucuresti, fapt ce explica sursa de finantare a achizitiilor de bunuri mobile si imobile pe numele sau si al altor persoane, in conditiile in care venitul declarat de inculpat nu acopera cheltuielile cu autoturismele utilizate, excursiile in strainatate, concediile de lux".

DNA a mai aratat ca Madalin Dumitru a luat mita doua masini de lux, 50.000 de euro si 9.000 de lei, de la doua firme, pentru a le obtine lucrari in subcontractare si a receptionat lucrari neefectuate la Pasajul Baneasa, fiind decontati in plus 701 metri de parapet.

×
Subiecte în articol: ion dedu primaria capitalei demisia demisie