x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful IGSU, colonelul Ion Burlui şi-a dat demisia. Aceasta a fost acceptată de ministrul de Interne, Radu Stroe

Şeful IGSU, colonelul Ion Burlui şi-a dat demisia. Aceasta a fost acceptată de ministrul de Interne, Radu Stroe

22 Ian 2014   •   11:03
Şeful IGSU, colonelul Ion Burlui şi-a dat demisia. Aceasta a fost acceptată de ministrul de Interne, Radu Stroe
UPDATE 12:52 - Şeful IGSU, colonelul Ion Burlui, şi-a înaintat miercuri demisia din funcţie, iar ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a acceptat-o, au declarat pentru AGERPRES surse din MAI.

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Ion Burlui, preciza miercuri, pentru AGERPRES, că nu îşi impută nicio vină în cazul accidentului aviatic din Cluj, dar că îl "doare sufletul" că incidentul s-a soldat cu victime şi că nu aşteaptă ca cineva să-i ceară demisia pentru că şi-o poate depune singur.

-----------------------------------------------------------

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonelul Ion Burlui, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că nu îşi impută nicio vină în cazul accidentului aviatic din Cluj, dar că îl 'doare sufletul' că incidentul s-a soldat cu victime şi că nu aşteaptă ca cineva să-i ceară demisia pentru că şi-o poate depune singur.

"Sunt în măsură să adopt cu demnitate orice măsură. Nu aştept să mi-o ceară cineva (n.r. - demisia) pentru că sunt în măsură să o depun singur. Eu nu îmi imput nimic. Noi nu putem decât să vorbim de lege, nu pe lângă lege. Mă refer la Legea 741/2008 referitoare la modul în care se manageriază accidentele aviatice civile. Important este (n.r. - după acest incident) să fie luată o măsură în favoarea oamenilor aflaţi în situaţii de urgenţă. Pe mine mă doare sufletul că sunt victime aşa cum a fost şi cazul cu acei şase oameni căzuţi cu maşina în canalul Dunăre - Marea Neagră, aşa cum a fost şi cu colegul nostru de la Feteşti. Numai în pielea familiei să nu fii!", a declarat Burlui.

Colonelul Ion Burlui a spus că a fost, în această dimineaţă, la MAI şi a vorbit cu ministrul Radu Stroe, asta după ce marţi au fost împreună la Guvern pentru a înmâna vicepremierului Gabriel Oprea o primă informare din raportul cerut de prim-ministrul Victor Ponta referitor la accident. Burlui a precizat că informarea dată marţi la Guvern conţine date tehnice, 'nu sub impulsul sentimentului', timpul în care s-a acţionat, structurile care au desfăşurat acţiunea de salvare, locaţiile în care s-a acţionat, precum şi nişte hărţi după care s-au ghidat pompierii salvatori.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe a plecat miercuri de la sediul MAI spre Palatul Victoria, unde se vor dezbate concluziile raportului cerut de premierul Victor Ponta pe tema accidentului aviatic din Cluj.

La ieşirea din minister, întrebat de jurnalişti dacă îşi va da demisa, Stroe a răspuns: 'Nu!'.

Marţi seară, la plecarea din minister, Stroe declara presei că îşi reproşează că tragedia s-a întâmplat în timpul mandatului său.

"Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia", afirma ministrul de Interne.


×
Subiecte în articol: ion burlui accident aviatic demisie agsu