x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Incompatibililor. Deputatul PNL Theodor Nicolescu a primit o şpagă de 6,2 milioane lei

Şeful Incompatibililor. Deputatul PNL Theodor Nicolescu a primit o şpagă de 6,2 milioane lei

de Petru Zoltan    |    19 Mar 2015   •   23:53
Şeful Incompatibililor. Deputatul PNL Theodor Nicolescu a primit o şpagă de 6,2 milioane lei
Sursa foto: Theodor Nicolescu

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, s-a aflat în incompatibilitate vreme de şase ani, fără ca nimeni să aibă curajul să-l tragă de mânecă. Astfel, Horia Georgescu a omis să spună că din perioada noiembrie 2008, până în prezent, cât timp a fost secretar general şi preşedinte al ANI, a fost şi administrator al firmei Outlook SRL din Braşov. Acesta a fost numit ca administrator în decembrie 1999, dar nu a declarat acest lucru în niciuna dintre declaraţiile sale de avere sau de interese. Pentru aceeaşi faptă, zeci de demnitari au fost trimişi în instanţă de ANI, mulţi dintre ei pierzându-şi funcţiile.

În schimb, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie cer încuviinţarea reşinerii şi arestării deputatului PNL, Theodor Nicolescu, în dosarul în care deja a fost arestat preventiv Horia Georgescu. Anchetatorii susţin că deputatul Nicolescu ar fi primit 6,2 milioane de lei pentru a soluţiona favorabil şi cu celeritate dosarele de despăgubire de la ANRP, în calitatea sa de membru. Banii au fost remişi în general, în tranşe de până la 250.000 de lei, în lei şi euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, în baza unui contract de comision încheiat fictiv pentru a masca comisionul, precizează DNA.

×
Subiecte în articol: Theodor Nicolescu