x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Jandarmeriei Române, audiat în dosarul accidentului din Apuseni

Şeful Jandarmeriei Române, audiat în dosarul accidentului din Apuseni

10 Mar 2014   •   12:14
Şeful Jandarmeriei Române, audiat în dosarul accidentului din Apuseni

Şeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, s-a prezentat astăzi la Parchetul General, unde va fi audiat în calitate de martor de procurorii militari, în dosarul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, relatează Agerpres.

Până în prezent, procurorii au audiat în calitate de martori peste 50 de persoane, reprezentând persoane vătămate şi părţi civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, din MAI şi MApN.

Deocamdată, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoană, fiind începută urmărirea penală 'in rem' pentru săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă; ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Parchetul Militar a anunţat săptămâna trecută că a fost finalizată activitatea de întocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicările realizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă '112'.

În plus, procurorii militari au solicitat şi primit documente, înscrisuri de la instituţii implicate în operaţiunile de localizare, căutare şi salvare a echipajului şi a persoanelor aflate la bordul aeronavei.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion - o tânără, ofiţer-student - şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic.

×