x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful LPF, Mitică Dragomir, la DNA

Şeful LPF, Mitică Dragomir, la DNA

30 Mai 2013   •   21:04
Şeful LPF, Mitică Dragomir, la DNA
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Mitică Dragomir, a intrat joi, în grabă, în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat de procurori, potrivit antena3.ro.
Dumitru Dragomir a ajuns la sediul DNA în jurul orei 18:30, la intrare acesta refuzând să spună de ce a fost chemat de procurorii anticorupţie.
Potrivit unor informaţii prezentate de Grupul de Investigaţii Politice, Dragomir a fost plătit de RCS-RDS cu 1,7 milioane de euro. RCS-RDS ar fi finanţat o afacere personală a şefului LPF. În perioada contractului, RCS a transmis meciurile din Liga I.
În perioada 2009-2011, SC RCS-RDS SA a primit de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), condusă de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. Tot RCS-RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurile din Liga I şi în sezoanele 2011-2014.

Afacere personală, finanţată de RCS-RDS
Conform documentelor prezentate de Grupul de Investigaţii Politice, una dintre afacerile lui Dumitru Dragomir a fost finanţată din 2009 de RCS-RDS, fără ca firma lui Zoltan Teszari să pretindă ceva în schimb. Tot în 2009, RCS a primit de la LPF dreptul de difuzare a meciurilor. “Începând cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finanţată cu 1,7 milioane euro de către RCS-RDS. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de săli de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului şi a Pieţei Unirii din Bucureşti, pe Calea Rahovei nr. 198A. Complexul se află în proprietatea SC BODU SRL, firmă deţinută în totalitate de Dumitru Dragomir. În 15 august 2009, SC BODU SRL a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu RCS-RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a încasat de la RCS-RDS suma de 1.700.000 de euro în schimbul unor servicii şi drepturi derizorii”, arată Grupul de Investigaţii Politice. “Prin acest contract, RCS-RDS a plătit 1,7 milioane de euro pentru a-şi face publicitate la nunţile şi botezurile ce urmau să se desfăşoare într-un imobil deţinut de firma lui Dumitru Dragomir. La data semnării contractului imobilul era neamenajat, astfel încât RCS-RDS s-a oferit să-l amenajeze pe banii săi”, mai arată GIP.

Rolul lui Dragomir
În schimb, Dumitru Dragomir se obliga să folosească banii primiţi de la RCS-RDS pentru modificarea şi reamenajarea imobilului.
Mai mult, RCS-RDS acceptă să plătească cei 1,7 milioane euro fără a avea vreun drept asupra imobilului şi amenajărilor realizate. Firma şefului Ligii urma însă să plătească, timp de trei ani, către compania lui Teszari, 5% din profitul net obţinut din exploatarea imobilului amenajat. În schimbul serviciilor, RCS avea dreptul, o dată pe an, să organizeze evenimente la cel mai bun preţ. În contract există o prevedere expresă referitoare la posibilitatea încheierii de acte adiţionale prin care cuantumul contribuţiei RCS-RDS să poată fi modificat.


×
Subiecte în articol: dumitru dragomir